ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμβουλές για τη διαχείριση της ατοπικής δερματίτιδας την άνοιξη και το καλοκαίρι

07 Μαρτίου 2023, 07:00

images

Το έκζεμα –ατοπική δερματίτιδα- είναι μία κοινή πάθηση του δέρματος που προκαλεί ξηρό και σκασμένο δέρμα και φαγούρα. Τα άτομα με έκζεμα μπορούν να συμβουλευτούν τους γιατρούς και τους δερματολόγους τους για να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους και να μειώσουν τις πιθανότητές τους να έχουν εξάρσεις.

Τα άτομα με έκζεμα θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν πώς οι αλλαγές του καιρού και της θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν τα συμπτώματά τους. Η θεραπεία για το έκζεμα περιλαμβάνει βήματα δράσης για την ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων και την αποφυγή εξάρσεων.

Μερικές φορές, η χρήση φαρμάκων είναι απαραίτητη για να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τοπικών και συστηματικών φαρμάκων.

Η Δρ Jacqueline Eghrari-Sabet, αλλεργιολόγος και ιατρική διευθύντρια στο Δίκτυο Αλλεργίας και Άσθματος, προσέφερε τις ακόλουθες συμβουλές για άτομα που επιδιώκουν να διαχειριστούν το έκζεμα την άνοιξη και το καλοκαίρι:

1. Κάντε τεστ για περιβαλλοντικούς παράγοντες. Μάθετε αν αντιδράτε στην ανοιξιάτικη γύρη.

2. Αποφύγετε τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν κάποια αντίδραση, τουλάχιστον αυτούς που μπορείτε να ελέγξετε. Εάν είστε αλλεργικοί στα ακάρεα σκόνης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μεθόδους αποφυγής για να μειώσετε την έκθεση.

3. Μείνετε ενυδατωμένοι. Η εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση του εκζέματος.

4. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Εξαιτίας του εκζέματος, το δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο και μπορεί να καεί εύκολα.

Η Ksenia Sobchak, δερματολόγος στο Λονδίνο, παρείχε επίσης μια λίστα με χρήσιμες συμβουλές για τη θεραπεία του εκζέματος κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες:

1. Ενυδατώνετε τον οργανισμό σας τακτικά.

2. Φορέστε ρούχα που βοηθούν το δέρμα να αναπνεύσει, όπως τα βαμβακερά.

3. Χρησιμοποιήστε κατάλληλα το αντηλιακό. Ωστόσο, αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν αρώματα που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν περαιτέρω την υπάρχουσα φλεγμονή.

4. Μειώστε τα επίπεδα άγχους: Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να προκαλέσουν ορμονικές αλλαγές, οδηγώντας σε φλεγμονώδεις αντιδράσεις που μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα.

5. Κρατήστε το δέρμα σας καθαρό και ενυδατωμένο.

Τέλος, παραμένοντας συνεπείς με τη θεραπεία του εκζέματος και όντες προσεκτικοί όλο το χρόνο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας.


Σχετικά Άρθρα