ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στη Δύση χαλαρώνουμε τα μέτρα αλλά η Ασία μαστίζεται από κορωνοϊό

11 Μαρτίου 2022, 07:00

images

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) ανακοίνωσε χθες ότι καταμέτρησε 327.549 κρούσματα του SARS-CoV-2 μέσα σε ένα 24ωρο ενώ κατέληξαν 206 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Είναι η δεύτερη στη χώρα αυτή συνεχόμενη ημέρα που οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τις 300.000. Την ίδια ώρα η Κίνα ανακοίνωσε 402 νέα κρούσματα, αριθμό διπλάσιο σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, με το στέλεχος Όμικρον να έχει πλέον εξαπλωθεί στο ένα τρίτο των επαρχιών της χώρας.

Στη Νότια Κορέα ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε τους 9.646 νεκρούς επί συνόλου 5.539.650 μολύνσεων, κατά την KCDA. Ο δείκτης θνητότητας υποχώρησε στο 0,17%. Τα κρούσματα μειώθηκαν από το ρεκόρ της προηγούμενης (342.438), όμως το τρέχον κύμα, που αποδίδεται στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, εξαπλώνεται με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε στους 1.113 (+26 σε 24 ώρες). Ως σήμερα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 86,5% του πληθυσμού, ενώ το 62,2% έχει λάβει και αναμνηστική δόση.

Στην Κίνα ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει πολύ χαμηλότερος σε σχέση με τους απολογισμούς που ανακοινώνουν οι χώρες στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά για την Κίνα πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγράψει από το Μάρτιο του 2020.

Η χώρα από όπου ξεκίνησε η πανδημία, εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην COVID-19, γεγονός που της επέτρεψε να περιορίσει κατά πολύ την επιδημία, αν και με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Μόλις εντοπίζεται ένα κρούσμα οι Αρχές επιβάλλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και προχωρούν στη διενέργεια πολλών και μαζικών διαγνωστικών τεστ. Στην ετήσια ομιλία του ενώπιον του Κοινοβουλίου ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ επεσήμανε το Σάββατο ότι η Κίνα θα πρέπει «συνεχώς να βελτιστοποιεί» τα μέτρα που λαμβάνει κατά της πανδημίας.


Σχετικά Άρθρα