ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Όσοι αγαπούν τις τέχνες, ζουν περισσότερο

20 Δεκεμβρίου 2019, 07:40

images

Την συνταρακτική ανακάλυψη έκανε ομάδα επιστημόνων από το University College London την οποία δημοσίευσαν στην British Medical Journal και αφορούσε όσους ασχολήθηκαν πρόσφατα με κάποια τέχνη, είτε εξασκώντας την οι ίδιοι, είτε σπουδάζοντας και όντας θαυμαστές της.

Η μελέτη διεξήχθη σε 6000 ανθρώπους άνω των 50 ετών τους οποίους παρακολούθησαν επί 12 χρόνια. Όπως αποδείχτηκε, αρκούν μερικοί μήνες ενασχόλησης με τις τέχνες για να μειωθεί κατά 31% η πιθανότητα θανάτου. 

Η τέχνη φαίνεται ότι έχει ηρεμιστικές, χαλαρωτικές δράσεις και απασχολεί το μυαλό ώστε να μην κάνει κάποιος καταχρήσεις. Δίνει ικανοποίηση, βελτιώνει τον ύπνο, κάνει πιο ήπιο τον χαρακτήρα και απομακρύνει από εντάσεις και κακές συνήθειες.

Πάντως οι ερευνητές έχουν -παρά το πλήθος του κόσμου που εξετάστηκε και τα χρόνια της παρακολούθησης- κάποιες πτυχές του θέματος να εξετάσουν ακόμα καθώς , όπως λένε, πρόσβαση και χρόνο να είναι φιλότεχνοι έχουν συνήθως όσοι έχουν λύσει σε ένα βαθμό το βιοποριστικό τους πρόβλημα. 

Κι άρα είναι εκ προοιμίου άνθρωποι σε καλύτερη φυσική κατάσταση, με ποιοτικότερη διατροφή, κάνουν πρόληψη με εξετάσεις, και έτσι ζουν περισσότερο. Συμμετέχει η τέχνη και σε ποιο βαθμό; Μία νέα έρευνα θα εστιάσει σε αυτό το στοιχείο για να αποδειχτεί πέρασν πάσης αμφιβολίας ότι η ομορφιά της τέχνης μας χαρίζει ζωή!


Σχετικά Άρθρα