ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο ΠΟΥ "ξετινάζει" την Κίνα για να βρεθεί τι έφταιξε για την πανδημία

29 Ιανουαρίου 2021, 07:00

images

Ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προγραμματίζει επισκέψεις σε νοσοκομεία, εργαστήρια και αγορές της Γιουχάν στη Κίνα μόλις στην περιοχή αυτή που ξέσπασε η πανδημία τον Δεκέμβριο του 2019, λήξει η τελευταία καραντίνα.

«Οι επιτόπιες επισκέψεις θα περιλαμβάνουν το ινστιτούτο ιολογίας της Γιουχάν, την αγορά Χουανάν, το εργαστήριο CDC της Γιουχάν», ανέφερε ο ΠΟΥ σε tweet, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί θα μιλήσουν με ορισμένους από τους πρώτους ασθενείς με COVID-19 κατά το ξέσπασμα του ιού, τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός στην πόλη.

Οι πρώτες συναντήσεις με Κινέζους επιστήμονες θα γίνουν σήμερα Παρασκευή, μετά και τη λήξη της καραντίνας που είχαν τεθεί οι επιστήμονες. Ακολουθούν επιτόπιες επισκέψεις εντός και γύρω από την Γιουχάν, επισήμαναν από τον ΠΟΥ.

Και προσθέτουν ότι την περίοδο της καραντίνας, οι εμπειρογνώμονες είχαν καθημερινά διαδικτυακές συναντήσεις με Κινέζους επιστήμονες, από τους οποίους ενημερώνονταν για τις πρόσφατες έρευνες αλλά και τις εξελίξεις στην Κίνα. Το κλιμάκιο έκανε επίσης αιτήματα για αναλυτικά στοιχεία, μεταξύ άλλων. Αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ξεκαθαρίζει ότι όλα τα σενάρια θεωρούνται πιθανά ενώ στόχος είναι να αντιληφθούν την προέλευση του κορωνοϊού στη βάση επιστημονικών δεδομένων.

Σχετικά Άρθρα