ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο ΠΟΥ δεσμεύεται να βρει την αλήθεια για την διασπορά του νέου κορωνοϊού

01 Δεκεμβρίου 2020, 09:00

images

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ ζήτησε από όλες τις χώρες να μην πολιτικοποιούν τις έρευνες για την προέλευση του κορωνοϊού, επειδή αυτό δημιουργεί εμπόδια στην αναζήτηση της αλήθειας. Ο Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε χθες ότι θα κάνει τα πάντα για να γίνει γνωστή η προέλευση του SARS-CoV-2, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι ο ΠΟΥ είναι πολύ "προστατευτικός" έναντι της Κίνας. Εν τω μεταξύ η πανδημία θερίζει ψυχές σε όλη την Ευρώπη με την Τουρκία και την Γαλλία να μην προλαβαίνουν να μετρούν...

«Θέλουμε να μάθουμε την προέλευση και θα κάνουμε τα πάντα για να την μάθουμε» είπε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΠΟΥ και συνέχισε σημειώνοντας: «Θέλουμε να μάθουμε την προέλευση του ιού επειδή μπορεί να μας βοηθήσει να αποτρέψουμε μελλοντικές επιδημίες. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε».

Να θυμίσουμε ότι τα κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν προ ημερών ότι ο ιός κυκλοφορούσε στο εξωτερικό πριν ανακαλυφθεί στην Γιουχάν της κεντρικής Κίνας, επικαλούμενα τον εντοπισμό του σε εισαγόμενα, κατεψυγμένα προϊόντα...

Ο Δρ Τέντρος έκανε συγκεκριμένη αναφορά στη Βραζιλία, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στη χώρα αυτή είναι «πολύ, πολύ ανησυχητική... Πιστεύω ότι η Βραζιλία θα πρέπει να το πάρει πολύ στα σοβαρά», προειδοποίησε, την ώρα που ο Πρόεδρος της χώρας αυτής, Ζαΐχ Μπολσονάρου, αρνείται τη σοβαρότητα της ασθένειας και γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Η Βραζιλία έχει τον χειρότερο απολογισμό θυμάτων της COVID-19, μετά τις ΗΠΑ με περισσότερους από 6,3 εκατομμύρια να έχουν ανθρώπους να έχουν προσβληθεί και σχεδόν 173.000 από αυτούς ν, α έχουν χάσει την ζωή τους. 

Πολλοί νεκροί στη Γαλλία

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι καταγράφηκαν 4.005 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός που είναι κατά πολύ μειωμένος σε σύγκριση με τα 9.784 κρούσματα της Κυριακής και τα 12.580 του Σαββάτου.

Στον απολογισμό της Δευτέρας οι αριθμοί είναι μικρότεροι επειδή τις Κυριακές γίνονται λιγότερες εργαστηριακές εξετάσεις. Όμως οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 406 (από 198 την Κυριακή), φτάνοντας συνολικά τους 52.731. Τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται στα 2.222.488, ο πέμπτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.

Και η Τουρκία δεν πάει καθόλου καλά...

Η Τουρκία θα επιβάλει απαγορεύσεις κυκλοφορίας τις καθημερινές και καθολικά lockdown τα Σαββατοκύριακα σε μια προσπάθεια να σταματήσει την μεγάλη διασπορά του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 καταρρίπτουν ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι Τούρκοι δεν θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους το διάστημα μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί τις καθημερινές και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής ως τις 5 το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε ο Ερντογάν.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις των πολιτών», επισήμανε στην ομιλία του τονίζοντας ότι ορισμένοι τομείς, όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής, θα εξαιρούνται από τα μέτρα που ανακοινώνονται αναλυτικά σήμερα.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε σε νέο υψηλό ρεκόρ για όγδοη συνεχή ημέρα,  188 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, για το τελευταίο 24ωρο ανήλθε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, με 31.219 μολύνσεις. Εδώ και 4 μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μονάχα τα κρούσματα που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, ωστόσο από την περασμένη Τετάρτη ανακοινώνει όλες τις μολύνσεις. Το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο ανέρχεται σε 13.746.


Σχετικά Άρθρα