ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κρούσματα Sars-Cov-2: Αρνητική "πρωτιά" ξανά για την Ιταλία- Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα στους νέους

06 Αυγούστου 2020, 07:00

images

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες σε όλη σχεδόν την Ευρώπη με την πολύπαθη Ιταλία να κρατάει πάλι τα σκήπτρα με 384 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, Συνολικά, στην Ιταλία τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 284.803 και 10 άνθρωποι έχασαν χθες την ζωή τους, την ώρα που 41 βρίσκονται σε ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση. Την ίδια ώρα, από τον ΠΟΥ σχολίασαν ότι "οι νέοι πρέπει να χαλιναγωγήσουν το ένστικτό τους για διασκέδαση προκειμένου να βοηθήσουν να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέων εξάρσεων της νόσου COVID-19".

Όπως ανακοίνωσαν χθες ιταλικά ΜΜΕ, η ειδική επιτροπή εμπειρογνωμώνων , που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει την εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης στα πούλμαν και λεωφορεία, με μείωση της πληρότητάς τους κατά 50%.

Αλλά και στη Γερμανία "ξυπνάει" πάλι το τέρας της πανδημίας

«Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με αυτόν τον ιό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τηρώντας τα μέτρα, μπορεί κανείς να διασφαλίσει ότι τα συστήματα υγείας θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μόνιμα τα αποτελέσματα της μόλυνσης», τόνισε ο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Στη Γερμανία το άνοιγμα των σχολείων, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, οι τουρίστες που επιστρέφουν από διακοπές, περνούν από το ειδικό τεστ. Η Ένωση του Μάρμπουργκ, ένας από τους μεγαλύτερους ιατρικούς συλλόγους στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε ότι η Γερμανία βρίσκεται ήδη στη μέση του λεγόμενου δεύτερου κύματος κορωνοϊού με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της «Marburger Bund», να εκτιμά ότι «πρόκειται για μια πανδημία μακράς διαρκείας», και προέτρεψε να επιδειχθεί μεγαλύτερη προσοχή...

«Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ζήσουμε με αυτόν τον ιό για μεγάλο χρονικό διάστημα και να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε ελαφρά αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων ως σήμα συναγερμού για την αντιμετώπισή του, επειδή το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι η μακρά περίοδος επώασης και το γεγονός ότι μεταδίδεται από άτομο σε άτομο τόσο γρήγορα. Μέχρι στιγμής, πάντως η Γερμανία αντιμετώπισε καλά την πανδημία και οι πολίτες συμμετείχαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και στην Ισπανία σήμανε συναγερμός

Τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων από τον Ιούνιο, με 1.772 σε 24 ώρες, κατέγραψε η Ισπανία την ώρα που οι θάνατοι στη χώρα αυτή ανέρχονται σε 28.499 από την αρχή της πανδημίας και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 305.767, από 302.814. 

Ο ΠΟΥ έκανε έκκληση στους νέους

Στη Γενεύη όπου είναι η έδρα του ΠΟΥ, τα κλαμπ έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα, μετά τις ενδείξεις ότι σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα προέρχονταν από εκεί. «Οι νεότεροι πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι έχουν ευθύνη», είπε ο επικεφαλής εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πατέρας τριών παιδιών Μάικ Ράιαν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης. «Ρωτήστε τους εαυτούς σας: πρέπει πραγματικά να πάω σε αυτό το πάρτι;». Και συνέχισε λέγοντας: «Οι νέοι δεν αποκαλύπτουν συχνά τα ονόματα φίλων τους για την ιχνηλάτηση».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι, παρά τις ισχυρές ελπίδες για εμβόλιο, είναι πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για την COVID-19 και ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς.

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σχετικά Άρθρα