ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΗΠΑ για πανδημία: Συστήνεται έλεγχος άγχους στους ενήλικες

22 September 2022, 07:00

images

Η Ειδική Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, αναφέρει για πρώτη φορά ότι οι ενήλικες 19 ως 65 ετών θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για άγχος, σύμφωνα με προσχέδιο σύστασης που δημοσιεύτηκε. Η πανδημία οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου κύματος άγχους και κατάθλιψης, αν και τα επίπεδα έχουν μειωθεί κάπως από τότε. Μια πρόσφατη έκθεση του CDC, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ενήλικες ηλικίας 18 έως 44 ετών, είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να έχουν λάβει θεραπεία για ψυχική υγεία το 2019, αλλά το 2021 είχαν τις περισσότερες.

Η ομάδα εργασίας ορίζει τις αγχώδεις διαταραχές ως διαταραχές «που χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη διάρκεια ή ένταση μιας απόκρισης στρες σε καθημερινά γεγονότα». Οι αναγνωρισμένοι τύποι, περιλαμβάνουν τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, την κοινωνική αγχώδη διαταραχή και την αγοραφοβία. Τα προσχέδια της ομάδας συνιστούν επίσης, έλεγχο για μείζονα καταθλιπτική διαταραχή σε ενήλικες, σύμφωνα με τις συστάσεις για προσυμπτωματικό έλεγχο κατάθλιψης που δημοσιεύθηκαν το 2016.

Το παρόν προσχέδιο συστάσεων για τον έλεγχο του κινδύνου άγχους, κατάθλιψης και αυτοκτονίας, δημιουργήθηκε επειδή «θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε τους κλινικούς ιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης να αντιμετωπίσουν την επείγουσα ανάγκη διαχείρισης της ψυχικής υγείας στους ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε η Lori Pbert, μέλος της ειδικής ομάδας. «Έτσι, βλέπουμε πραγματικά αυτό το σύνολο συστάσεων ως μια ευκαιρία να είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους κλινικούς γιατρούς που εργάζονται με ενήλικες ασθενείς ολοκληρωμένη καθοδήγηση όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης του προσυμπτωματικού ελέγχου για άγχος, κατάθλιψη και κίνδυνο αυτοκτονίας».

Τα μέλη της ειδικής ομάδας, ελπίζουν επίσης ότι οι συστάσεις θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για έλεγχο και θεραπεία ψυχικής υγείας.

«Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο χρειαζόμαστε πολλή δουλειά», είπε η Pbert. «Υπάρχουν τόσα πολλά κενά όσον αφορά την παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας και ελπίζουμε ότι αυτή η ομάδα συστάσεων θα το βελτιώσει».

Η ομάδα εργασίας ανησυχεί επίσης πολύ, για την ισότητα στην υγεία, τόνισε η Pbert. «Ελπίζουμε ότι, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για αυτά τα ζητήματα και έχοντας συστάσεις για τους κλινικούς γιατρούς, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλους τους ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έρχονται αντιμέτωποι με ανισότητες».

Το κοινό θα μπορεί να σχολιάζει το προσχέδιο συστάσεων έως τις 17 Οκτωβρίου.

«Θα θέλαμε οι άνθρωποι να είναι ειλικρινείς, να παρέχουν τη συμβολή και τις προοπτικές τους», είπε καταληκτικά η Pbert, προσθέτοντας ότι η ειδική ομάδα θα διαβάζει κάθε σχόλιο. "Είναι πραγματικά σημαντικό επειδή μάς επιτρέπει να ακούμε το κοινό - και το κοινό περιλαμβάνει ανθρώπους που είναι ειδικοί σε αυτούς τους τομείς. Εκτιμούμε πραγματικά τη συμβολή άλλων ειδικών, που μπορούν να μας δώσουν την οπτική και τα σχόλιά τους".


Σχετικά Άρθρα