ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Hiking My Feelings: Μια ιστορία που μπορεί να εμπνεύσει όλα τα άτομα με διαβήτη

28 Δεκεμβρίου 2021, 18:00

images

«Τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μου; Τι μπορώ να φάω; Θα παίρνω φάρμακα για το υπόλοιπο της ζωής μου;». Αυτές ήταν κάποιες από τις απορίες της Sydney Williams όταν διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2 το 2017, ο οποίος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, είναι ό,τι καλύτερο τής έχει συμβεί!

Ήταν Δεκέμβριος του 2016 όταν η Sydney ξεκίνησε για μία μεγάλη πεζοπορία, όπου ερωτεύτηκε την κίνηση και τη φύση. Εννέα μήνες αργότερα, διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2. Δεν δεν το έβαλε κάτω!

«Αργά αλλά σταθερά, η ζωή μου άρχισε να αλλάζει μπροστά στα μάτια μου. Στις βόλτες και τις πεζοπορίες μου, δεν άκουγα μουσική, podcast ή ηχητικά βιβλία. Το τηλέφωνό μου έμεινε στην τσέπη μου. Κατάφερα να ακούσω την εσωτερική μου φωνή.

Η έντονη σωματική δραστηριότητα έφερε πολλές οδυνηρές αναμνήσεις. Όταν το σώμα μου άρχισε να κουράζεται, ο εγκέφαλός μου μού έλεγε ιστορίες για το ότι είμαι πολύ χοντρή και πολύ εκτός φόρμας για να είμαι εδώ έξω.

Δεν μου άρεσε το πώς μιλούσα στον εαυτό μου και θυμήθηκα το πρώτο μου ταξίδι με το σακίδιο, όπου έμαθα πώς να είμαι η καλύτερη φίλη του εαυτού μου.

Αντί να ξεφύγω από δύσκολα συναισθήματα και αναμνήσεις ή να τα  καταπνίγω με αλκοόλ ή παγωτό, άκουγα.

Επανέλαβα εκείνο το ταξίδι με το σακίδιο του 2016 τον Ιούνιο του 2018, 10 μήνες μετά το ταξίδι μου για τη διαχείριση του διαβήτη, και για άλλη μια φορά, η ζωή μου άλλαξε.

Χωρίς όλους τους περισπασμούς της ζωής, μπόρεσα να συνδέσω τις κουκκίδες μεταξύ του τραύματος που είχα βιώσει νωρίτερα στη ζωή μου ( σεξουαλική επίθεση στο κολέγιο) και πώς, όταν δεν έλαβα βοήθεια, άρχισα να αντιμετωπίζω τρώγοντας και πνίγοντας τα συναισθήματά μου .

Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία παραμέλησης της υγείας μου, διαγνώστηκα με διαβήτη τύπου 2.

Όταν έκοψα τις επιβλαβείς συμπεριφορές και άρχισα να κάνω πεζοπορία και να φροντίζω την ψυχική μου υγεία, το A1C μου.

Ο διαβήτης, ειδικά ο διαβήτης τύπου 2, έχει ένα φρικτό στίγμα γύρω του. Ένα κοινό τροπάριο είναι ότι κάναμε ανθυγιεινές επιλογές και το προκαλέσαμε εμείς.

Θα μπορούσαμε όλοι να έχουμε λίγη περισσότερη ενσυναίσθηση και συμπόνια για τους ανθρώπους που έχουν διαβήτη. Κάθε εμπειρία με τον διαβήτη είναι προσωπική».

Το 2018, η Sydney ίδρυσε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται Hiking My Feelings. Φέτος, το κύριο ερώτημα που έχει θέσει ο οργανισμός είναι το εξής: Είναι το τραύμα βασική αιτία του διαβήτη; Εάν ναι, εάν αντιμετωπίσουμε το τραύμα, μπορούμε να διαχειριστούμε τον διαβήτη πιο αποτελεσματικά; , ενώ αποστολή του είναι να γίνει  πεζοπορία 1 εκατομμυρίου μιλίων για την ευαισθητοποίηση του διαβήτη.


Σχετικά Άρθρα