ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Μαρία Μενούνος αποκαλύπτει ένα πρώιμο σύμπτωμα του καρκίνου της στο πάγκρεας

17 Νοεμβρίου 2023, 10:00

images

Η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα σταρ της τηλεόρασης, Μαρία Μενούνος προέβλεψε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το πάγκρεάς της κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του podcast της, μήνες πριν από τη διάγνωση του καρκίνου αυτού. Η 45χρονη τηλεπερσόνα διαγνώστηκε με ένα σπάνιο τύπο καρκίνου του παγκρέατος, ένα νευροενδοκρινικό όγκο, τον περασμένο Ιανουάριο, τον οποίο και αφαίρεσε με επιτυχία.

Μέχρι τη διάγνωσή της, η Μενούνος είχε διαισθανθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά για πολλούς μήνες και το είχε μοιραστεί στο podcast της με τίτλο "Heal Squad". Τότε είχε αποκαλύψει μάλιστα ότι υποβλήθηκε σε εξετάσεις για κοιλιοκάκη αλλά δεν κατάφερε να βρει τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία της.

«Το Μάρτιο του 2022, έκανα ενδοσκόπηση και κολονοσκόπηση, προσπαθώντας να φτάσω στη ρίζα αυτού που συμβαίνει αλλά δεν βρήκα την πηγή του προβλήματος», είπε η Μενούνος.

«Συνέχισα να τραβάω φωτογραφίες (το φούσκωμα μου) επειδή προσπαθούσα να αφαιρέσω πράγματα από τη διατροφή μου για να δω αν υπήρχε διαφορά», συνέχισε. «Είπα, κάτι δεν πάει καλά, και θα συνεχίσω να ψάχνω μέχρι να το βρω».

Η Μενούνος δήλωσε ότι, όταν έμαθε ότι είχε διαβήτη τον Ιούνιο του 2022, δεν μπορούσε να το πιστέψει. «Το πρώτο πράγμα που (είπα) είναι, «Δεν το έχω αυτό». ... Στα 43 μου... δεν υπάρχει λόγος να πάθω διαβήτη τύπου 1». ( Η έρευνα δείχνει ότι η εμφάνιση διαβήτη, ειδικά σε ασθενείς άνω των 50 ετών, μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του παγκρέατος.)

Το φθινόπωρο του 2022 τα συμπτώματα της Μενούνος επιδεινώθηκαν σημαντικά.

«Άρχισα να έχω αυτούς τους περίεργους  πόνους στην κοιλιά  που ήταν εξαιρετικά δυνατοί. Ήμουν σε ένα αεροπλάνο και νόμιζα ότι θα πεθάνω», εξήγησε. Τελικά, το Δεκέμβριο του 2022, η Μενούνος έκανε μαγνητική τομογραφία ολόκληρου του σώματος, η οποία αποκάλυψε μια μάζα στο πάγκρεάς της. Μια βιοψία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για  παγκρεατικό νευροενδοκρινικό όγκο σταδίου 2  — έναν σπάνιο και λιγότερο επιθετικό τύπο καρκίνου του παγκρέατος.

Κατά τη χειρουργική επέμβαση, εκτός από τον όγκο, οι γιατροί αφαίρεσαν μέρος του παγκρέατος, τη σπλήνα, ένα ινομύωμα και 17 λεμφαδένες.

Πλέον, η ίδια είπε στο Kotb ότι είναι επισήμως απαλλαγμένη από καρκίνο. Τον Ιούνιο, η Μενούνος και ο σύζυγός της Keven Undergaro  καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί μαζί μέσω παρένθετης μητέρας, ενός κοριτσιού που ονομάζεται Athena.

Σχετικά Άρθρα