ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Κίνα δοκιμάζει εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού σε στρατιώτες της

30 Ιουνίου 2020, 07:00

images

Εμβόλιο κατά τουSars-Cov-2 που αναπτύχθηκε από κοινού από ένα κινεζικό ινστιτούτο στρατιωτικής έρευνας και μια φαρμακευτική εταιρεία της ίδιας χώρας, δοκιμάζεται ήδη σε Κινέζους στρατιώτες.

Σήμερα βρίσκονται σε κλινικές μελέτες 17 εμβόλια τα μισά εκ των οποίων δοκιμάζονται ήδη σε ανθρώπους. Μεταξύ αυτών είναι και το εμβόλιο της κινεζικής εταιρίας CanSinoBIO που συνεργάζεται με τη Στρατιωτική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών για την παρασκευή ενός από τα πιο εξελιγμένα σήμερα εμβόλια κατά της Covid-19.

«Τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών έδειξαν ένα καλό προφίλ ασφάλειας και υψηλά επίπεδα ανοσολογικής κυτταρικής και χυμικής απάντησης», επισημαίνει με ικανοποίηση η εταιρία σε ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Και επιβεβαιώνει την είδηση ότι η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, το θεσμικό όργανο στο οποίο υπάγεται ο κινεζικός στρατός, έδωσε την άδεια στις 25 Ιουνίου για χρήση του εμβολίου στους στρατιώτες.

Πάντως δεν είναι ακόμα σαφές  αν η άδεια αυτή συνιστά μια εκστρατεία εμβολιασμού στις τάξεις του στρατού, που παρεμπιπτόντως αριθμεί 2 εκατομμύρια μέλη. Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας δεν απάντησε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου για σχολιασμό της είδησης.

Η CanSinoBIO υπογράμμισε επίσης στην ανακοίνωσή της ότι ακόμη δεν μπορεί να εγγυηθεί αν το εμβόλιό της θα διατεθεί στην αγορά για το ευρύ κοινό. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΠΟΥ, εκτός από τα 17 εμβόλια κατά της Covid-19 που δοκιμάζονται στον άνθρωπο, 132 άλλα είναι στη φάση της προκλινικής αξιολόγησης.

Σχετικά Άρθρα