ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φάουτσι κατά Τραμπ για την συνεχιζόμενη προσπάθεια υποβάθμισης της πανδημίας

04 Ιανουαρίου 2021, 10:00

images

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κυριακή τη μέθοδο που χρησιμοποιούν τα CDC (Κέντρα Λοιμώξεων) για να προσδιορίσουν τους νεκρούς από COVID-19 στις ΗΠΑ. Η απάντηση στον ισχυρισμό του προέδρου ότι «είναι υπερτιμημένος ο αριθμός», ήρθε από τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο, Άντονι Φάουτσι, που μίλησε στο ABC News.

«Οι θάνατοι είναι πραγματικοί θάνατοι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να βγείτε στα χαρακώματα, να πάτε στα νοσοκομεία, να δείτε τι αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας», δήλωσε ο Φάουτσι και συνέχισε: «Οι υγειονομικοί βρίσκονται σε πολύ αγχωτικές καταστάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα κρεβάτια των νοσοκομείων είναι γεμάτα, οι άνθρωποι στα νοσοκομεία βλέπουν να μην υπάρχουν κρεβάτια, ενώ και το εκπαιδευμένο προσωπικό ξεπερνά τα όρια της εξάντλησης».

«Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το πραγματικό. Δεν υπάρχει κάτι ψεύτικο, είναι πραγματικό», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων του ιού της Κίνας είναι υπερβολικός στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της γελοίας μεθόδου προσδιορισμού του CDC σε σύγκριση με άλλες χώρες, πολλές από τις οποίες αναφέρουν, σκόπιμα, ανακριβή και χαμηλά νούμερα. Όταν υπάρχουν αμφιβολίες, το βαφτίζουμε Covid Fake News!» σχολίασε.

Σχετικά Άρθρα