ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επιτροπή του ΠΟΥ θα ελέγξει τους τρόπους διαχείρισης της πανδημίας

10 Ιουλίου 2020, 09:00

images

Ο ΠOY ανακοίνωσε τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τον χειρισμό της πανδημίας από τον ίδιο τον Οργανισμό και τις κυβερνήσεις του κόσμου.

Η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Έλεν Κλαρκ και η πρώην πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ συμφώνησαν να ηγηθούν της επιτροπής και να επιλέξουν τα μέλη της, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς στη διάρκεια συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης των αντιπροσώπων των 194 κρατών μελών του ΠΟΥ.

Όπως επισήμανε, τα κράτη- μέλη του Οργανισμού είχαν ζητήσει ομόφωνα τον Μάιο να αξιολογηθεί η παγκόσμια απάντηση στην πανδημία. Και ο επικεφαλής του ΠΟΥ προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί τις«διαιρέσεις» της διεθνούς κοινότητας που «δίνουν το πλεονέκτημα» στον κορωνοϊό, δύο ημέρες μετά την επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ ότι αποσύρονται από τον οργανισμό.

«Οι διαιρέσεις ανάμεσά μας δίνουν το πλεονέκτημα στον ιό» και «δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε την πανδημία, αν είμαστε διαιρεμένοι», υπογράμμισε ο Δρ Τέντρος απευθυνόμενος στους διπλωμάτες των κρατών μελών.

Σχετικά Άρθρα