ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εθελόντρια στη δοκιμή του εμβολίου της Novavax μίλησε για την εμπειρία της

21 Μαρτίου 2022, 09:00

images

Η Rebecca Lindstrom, ρεπόρτερ στο 11Alive, μίλησε στο Medical News Today για την εμπειρία της ως εθελόντρια στην κλινική δοκιμή του εμβολίου Novavax.

MNT : Τι σας παρακίνησε να εγγραφείτε στη δοκιμή εμβολίου Novavax COVID-19 ;

Lindstrom: Ποτέ δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο πριν, ούτε καν το έχω σκεφτεί πραγματικά. Ο σύζυγός μου εγγράφηκε σε μία από τις άλλες δοκιμές εμβολίων και δεν τον κάλεσαν πίσω. Έτσι, ως ρεπόρτερ, έκανα μια ιστορία σε ένα κέντρο που έτυχε να κάνει κλινικές δοκιμές εμβολίων. Και ανέφερα στον διοργανωτή της κλινικής δοκιμής στον οποίο έπαιρνα συνέντευξη ότι ο σύζυγός μου είχε προσπαθήσει και δεν είχε επιλεγεί και ήθελα να μάθω περισσότερα για το πώς επέλεγαν τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε αυτές τις δοκιμές, για να καταλάβω.

Το άτομο από το οποίο έπαιρνα συνέντευξη τότε μού είπε, «λοιπόν, αν εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε, έχουμε άλλη μια δοκιμή που έρχεται και θα χαρούμε να τον εγγράψουμε».

Και πρέπει να ομολογήσω ότι, όταν συνέβαιναν όλα αυτά, τον πρώτο χρόνο της πανδημίας υπήρχε ακριβώς αυτό το αίσθημα ανικανότητας. Ήξερες ότι έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε και να νικήσουμε τον ιό.

Αλλά μεμονωμένα, δεν ξέραμε πώς να το κάνουμε αυτό… Nομίζω ότι οι δοκιμές εμβολίων φαίνονταν σαν ένας τρόπος να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί.

Ξέρετε, εκείνη τη στιγμή, υπήρχαν ήδη δοκιμές για την Pfizer, για τη Moderna εδώ στις ΗΠΑ, ακόμη και για το εμβόλιο της Johnson και Johnson και οι άνθρωποι σκέφτηκαν, "λοιπόν, θα έχουμε σύντομα αρκετά εμβόλια, δεν είναι χάσιμο χρόνου να κάνουμε άλλη μια δοκιμή για ένα ακόμη εμβόλιο;"

Και όντως ρώτησα το σύζυγό μου για αυτό, και η εξήγησή του ήταν απολύτως λογική για μένα. Ήταν ότι τα σώματα των ανθρώπων είναι διαφορετικά και διαφορετικά εμβόλια μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα για άλλους ανθρώπους. Έτσι, όσο περισσότερες επιλογές έχουμε, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα είχαμε για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους.

Εκείνη την εποχή, η αποθήκευση ήταν επίσης ένα μεγάλο ζήτημα και οι υποδομές επίσης ήταν ένα θέμα…

Και έτσι νομίζω ότι ήταν αυτό που με ώθησε να κάνω κάτι… και που τελικά με οδήγησε να πω, "εντάξει, ας το κάνουμε".

Σκέφτηκα ότι είμαι ρεπόρτερ, δεν θέλω απλώς να κάνω αναφορά για αυτό, δεν θέλω απλώς να το ακούω. Θέλω να το ζήσω. Είμαι από αυτούς τους βιωματικούς ανθρώπους. Είπα λοιπόν, θέλω να το ζήσω, θέλω να το μάθω μόνη μου. Και έτσι δήλωσα συμμετοχή".


Σχετικά Άρθρα