ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εμβόλιο "δύο σε ένα" από το φθινόπωρο- Στη Νέα Υόρκη οι φοιτητές θα πρέπει να εμβολιάζονται

11 Μαΐου 2021, 07:00

images

Τον συνδυασμό ενός εμβολίου για τη γρίπη και τον κορωνοϊό δοκιμάζει η Novavax, η οποία έκανε γνωστό τη Δευτέρα ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα παρήγαγε λειτουργικά αντισώματα κατά και των δυο ιών, σε μια προκλινική μελέτη σε ζώα. Εν τω μεταξύ, οι φοιτητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο City University της Νέας Υόρκης θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 για να παρακολουθήσουν μαθήματα με φυσική παρουσία αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε χθες ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Η εταιρεία είπε ότι το εμβόλιο με την ονομασία «NanoFlu / NVX-CoV2373» προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις τόσο στη Γρίπη Α όσο και στη Β, ενώ παρείχε προστασία και από τον ιό SARS-CoV-2.

«Ο συνδυασμός των εποχικών εμβολίων κατά της γρίπης και της COVID-19 πιθανότατα θα είναι κρίσιμα για την καταπολέμηση των αναδυόμενων παραλλαγών της COVID-19», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Novavax, Ράσελ Ουίλσον.

Τα χάμστερ που έλαβαν το συνδυασμένο εμβόλιο είχαν αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων απέναντι στην COVID-19, δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, τα οποία αυξήθηκαν σημαντικά μετά από μια δεύτερη δόση, σε σύγκριση με τα ζώα που έλαβαν μόνο το εμβόλιο COVID-19 της εταιρείας, το NVX-CoV2373.

Η Novavax δήλωσε ότι αναμένει να ξεκινήσει κλινικές μελέτες για το συνδυασμένο εμβόλιο έως το τέλος του 2021.

Νέα Υόρκη

Η απαραίτητη προϋπόθεση, που αφορά περισσότερους από 435.000 σπουδαστές πλήρους φοίτησης, τίθεται καθώς δίνονται πολλά κίνητρα από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και από άλλους αξιωματούχους με στόχο την παρότρυνση των πολιτών να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, καθώς καταγράφεται μείωση της ζήτησης εμβολιασμών. «Λοιπόν, τέρμα οι δικαιολογίες», είπε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου.

«Τα συμβούλια των πανεπιστημίων State University of New York και City University of New York θα απαιτούν από όλους τους φοιτητές που επιστρέφουν στις σπουδές τους το φθινόπωρο να έχουν εμβολιαστεί», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα