ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εφιαλτικός χειμώνας για το NHS με νέες μεταλλάξεις και σωρεία άλλων ιώσεων

19 Ιανουαρίου 2023, 07:00

images

Εξαιρετικά μολυσματική είναι η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον, που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, και ήδη αντιστοιχεί στο ¼ των κρουσμάτων της COVID-19 στη χώρα αυτή. Η νέα παραλλαγή που ονομάστηκε CH.1.1, ή Όρθρος είναι υποπαραλλαγή της Όμκρον και είναι πολύ πιθανόν, μαζί με την Κράκεν, να κυριαρχήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας της Βρετανίας (UKHSA). Οι επιστήμονες υγείας εκφράζουν μάλιστα ανησυχίες, καθώς ένας αριθμός μεταλλάξεών της, επιτρέπει να συνδέεται πιο στενά με τα κύτταρα κατά μήκος της αναπνευστικής οδού, με αποτέλεσμα να είναι πιο μολυσματική.

Η CH1.1, έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα και αντιπροσωπεύει το 23,3% των περιπτώσεων, σύμφωνα με στοιχεία του Sanger Institute. Ωστόσο, δεν έχει χαρακτηριστεί ως παραλλαγή ανησυχίας παρότι το NHS παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης...

Η εξασφάλιση ραντεβού με γιατρό, ο προγραμματισμός επέμβασης και η επίσκεψη στα Επείγοντα νοσοκομείου είναι δύσκολες υποθέσεις. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ιατρική περίθαλψη έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για πολλούς Βρετανούς, που παρακολουθούν την αποσύνθεση του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας τους.

Ο Γιουσούφ Μαχμούντ Ναζίρ ήταν ένα 5χρονο αγοράκι που ζούσε με την οικογένειά του στη περιοχή του Σέφιλντ της βόρειας Αγγλίας. Στις 23 Νοεμβρίου, πέθανε από πνευμονία αφού, έπειτα από πολλές ώρες αναμονής στο νοσοκομείο, στάλθηκε στο σπίτι του. Σύμφωνα με την οικογένεια, τους είπαν ότι «δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες». Το δράμα της οικογένειας συντάραξε την χώρα και φιλοξενήθηκε στις πρώτες σελίδων των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, ρίχνοντας φως στην κρίση που συνταράσσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το NHS, που ιδρύθηκε το 1948 και θεωρείτο για μακρά περίοδο το κόσμημα των βρετανικών δημοσίων υπηρεσιών. Μετά από χρόνια υποχρηματοδότησης, η πανδημία και τώρα πλέον και ο πληθωρισμός, έχουν φέρει το βρετανικό NHS στο τέλος της αντοχής του.

Το νοσηλευτικό προσωπικό απεργεί ζητώντας αύξηση μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας καθώς περισσότερα από 7 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στην αναμονή περίθαλψης, αριθμός ρεκόρ για την χώρα. Αυτή τη στιγμή το NHS της Αγγλίας πρέπει να καλύψει 130.000 θέσεις, 12.000 γιατρών και 47.000 νοσηλευτών.


Σχετικά Άρθρα