ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άντονι Φάουτσι: Ίσως να εμβολιάζονται και τα παιδιά για τον κορωνοϊό από το 2022

01 Μαρτίου 2021, 07:00

images

Τα παιδιά στις ΗΠΑ πιθανώς να εμβολιασθούν στις αρχές του 2022, δήλωσε ο επικεφαλής Αμερικανός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, Άντονι Φάουτσι. Ο εμβολιασμός των παιδιών αποτελεί ένα σημαντικό θέμα για την χώρα αυτή, αφού θα μπορούσε να βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους γονείς που πρέπει να ανταπεξέλθουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών τους.

Αυτήν την στιγμή, κανένα από τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ ( δηλαδή των Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson) δεν μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα κάτω των 16 ετών. Ωστόσο, ο Δρ Φάουτσι δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει μελέτες για τη μείωση αυτού του ορίου ηλικίας. «Δεν μπορούμε να φθάσουμε ξαφνικά από τα 12 χρόνια στους 6 μήνες, αρχίζουμε να κατεβαίνουμε από τα 12 στα 9 χρόνια, έπειτα από τα 9 στα 6, από τα 6 στα 2 χρόνια…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανάλογα με την πρόοδο των μελετών, ο Άντονι Φάουτσι, που χαίρει του σεβασμό μεγάλου μέρους των Αμερικανών, προέβλεψε ότι οι κάτω των 12 ετών μάλλον θα εμβολιασθούν προς το τέλος του έτους. «Και πολύ πιθανόν, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022». Οι άνω των 12 ετών θα μπορέσουν να εμβολιασθούν το προσεχές φθινόπωρο. «Δεν είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ακριβώς την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, αλλά κάπου εκεί».

Σχετικά Άρθρα