ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ψάχνουμε το όμοιό μας και στην εξωτερική εμφάνιση

04 Ιουλίου 2024, 18:00

images

Ευρήματα ανασκόπησης που δημοσιεύθηκε στο Personality and Individual Differences, δείχνουν ότι η άποψη των συμμετεχόντων και των δύο φύλων σχετικά με την εικόνα τους, συμφωνούσε με το πώς τους έβλεπαν οι άλλοι άνθρωποι. Μάλιστα άνδρες και γυναίκες, αναζητούν τον όμοιό τους εμφανισιακά. 

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία περισσότερων των 20 μελετών με συνολικό δείγμα 1.300 ζευγάρια από το 1972, τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο ελκυστικούς βρίσκουν τους εαυτούς τους και να αξιολογήσουν την εμφάνιση αγνώστων που έβλεπαν σε φωτογραφίες. Δύο από τα βασικά ευρήματα ήταν ότι:

-η εικόνα που είχαν οι συμμετέχοντες για τον εαυτό τους ήταν για την πλειοψηφία σύμφωνη με το πώς τους έβλεπαν οι άλλοι.

-οι άνδρες που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ελκυστικούς θα βγουν ραντεβού με γυναίκες που έχουν παρόμοια άποψη για την εξωτερική τους εμφάνιση.

«Τα βασικά στοιχεία τι θεωρούν οι άνθρωποι ελκυστικό είναι αρκετά συνεπή», σχολίασε ο επικεφαλής ερευνητής Gregory Webster, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Μεταξύ των ατόμων που ήταν μαζί για περισσότερο καιρό, οι άνδρες έπεφταν πιο συχνά μέσα στο πώς τους έβλεπαν οι άλλοι, κατά την αξιολόγηση του πόσο ελκυστικοί είναι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό μπορεί να οφείλεται στην αυτοπεποίθησης της νιότης, που υποχωρεί με τα χρόνια, επιτρέποντάς τους να δουν τους εαυτούς τους πιο ρεαλιστικά. «Οι άνδρες μπορεί να γίνονται πιο ρεαλιστές», δήλωσε ο Webster. «Συνήθως, κανείς δεν γίνεται πιο ελκυστικός με την πάροδο του χρόνου».

Σχετικά Άρθρα