ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μία ώρα σε εξωτερικό χρόνο ημερησίως είναι το λιγότερο για την ψυχική μας υγεία

24 Μαΐου 2024, 16:00

images

Πρόσφατη δημοσκόπηση σε 2.000 ενήλικες στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι η επιθυμία να βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους είναι ισχυρότερη από ποτέ τα χρόνια μετά την πανδημία. Μάλιστα, η έρευνα επισημαίνει τα οφέλη που προκύπτουν για την ψυχική υγεία από τον χρόνο που περνούν οι άνθρωποι σε εξωτερικούς χώρους, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να περνούν τουλάχιστον 67 λεπτά έξω από το σπίτι τους κάθε μέρα. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο χρόνος σε υπαίθριους χώρους τους προσφέρει χαλάρωση (68%), τους φτιάχνει τη διάθεση (66%) και τους βοηθά να καθαρίσουν το μυαλό τους (64%). 

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι σχεδόν 6 στους 10, νιώθουν να χάνουν το μυαλό τους όταν έχουν περάσει πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι, με τους περισσότερους να βρίσκονται κατά μέσο όρο 10,5 ώρες σε κλειστούς χώρους. Αρνητικά συναισθήματα προκύπτουν, επιπλέον, όταν ακυρώνονται τα σχέδιά τους για χρόνο στη φύση λόγω απρόοπτων γεγονότων ή κακών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, σχεδόν οι μισοί (48%) από τους ερωτηθέντες, δήλωσαν ότι αισθάνονται απογοητευμένοι, καταβεβλημένοι (32%) ή ενοχλημένοι (28%).

«Από την ενίσχυση της διάθεσης μέχρι τα συναισθήματα χαλάρωσης και ευεξίας, υπάρχουν τόσα πολλά σωματικά και ψυχικά οφέλη που μπορείτε να αντλήσετε βγαίνοντας από τους τέσσερις τοίχους και περνώντας χρόνο έξω», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της RVshare, Jon Gray. «Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία, σας ενθαρρύνουμε να αξιοποιείτε ωφέλιμα το χρόνο σας, εντάσσοντας υπαίθριες δραστηριότητες στην καθημερινότητά σας», πρόσθεσε.

Οι συμμετέχοντες αποκάλυψαν, επίσης, τι τους αρέσει να κάνουν όταν βρίσκονται έξω, επιβεβαιώνοντας ότι βιώνουν τα οφέλη για την ψυχική (59%) και τη σωματική (58%) τους υγεία. Μερικές από τις πιο αγαπημένες υπαίθριες δραστηριότητες, αναδείχθηκαν το ψήσιμο ή το μαγείρεμα σε εξωτερικό χώρο (23%), η πεζοπορία (14%) και το κάμπινγκ (11%).

Τέλος, στην ίδια έρευνα φάνηκε ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (57%), προτιμούν να οδηγούν στους προορισμούς των διακοπών τους παρά να πετούν με αεροπλάνο (25%). Αυτή η προτίμηση συνδέεται με την πεποίθηση που έχει το 83% των ανθρώπων ότι το ταξίδι προς τον προορισμό, αποτελεί κομμάτι της εμπειρίας των διακοπών. 

Σχετικά Άρθρα