ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έχουμε γίνει «ένα» με το κινητό μας

13 Ιανουαρίου 2024, 09:00

images

Μανία με το κινητό τους τηλέφωνο, φαίνεται να έχουν εννιά στους δέκα (90%) Έλληνες, σύμφωνα με έκθεση της Focus on Tech Life Tips. Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό χρήσης του διαδικτύου ανέρχεται στο 96% του πληθυσμού, με εμφανή αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ επισημαίνει ότι το 90% των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, με τα παιδιά άνω των 10 ετών να φτάνουν το 97% στη χρήση, αφιερώνοντας κατά μέσο όρο 100 λεπτά την ημέρα στο διαδίκτυο.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι το 92% των Ελλήνων χρησιμοποιούν το mobile internet, με το 88% να το κάνει καθημερινά. Η συμμετοχή στα social media είναι επίσης υψηλή, και αυτό φαίνεται να συνδέεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων. 

Την ίδια ώρα, το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι σε άνοδο, με το 69% των Ελλήνων να έχουν κάνει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο εξάμηνο. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 87% στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών, ενώ μόνο το 37% των ατόμων άνω των 65 ετών συμμετέχουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η πληθώρα των χρήσεων οδηγεί σχεδόν τρεις στους πέντε Έλληνες να δηλώνουν πως «η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή μου» ενώ το Chat GPT χρησιμοποιείται ήδη από έναν στους τέσσερις Έλληνες.

Σχετικά με την έρευνα: Η μεθοδολογία περιλαμβάνει τηλεφωνικές συνεντεύξεις CATI σε ένα δείγμα 10.000 ατόμων ανά εξάμηνο, καλύπτοντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πανελλαδικού πληθυσμού.

Σχετικά Άρθρα