ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θέλετε να είστε με άψογο μακιγιάζ μέσα στον καύσωνα;

05 Ιουνίου 2024, 18:00

images

Οι οδηγίες των δερματολόγων είναι σαφείς: Κατά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, το πρόσωπό μας πρέπει να είναι καθαρό και ενυδατωμένο, δηλαδή να φέρει μία καλή αντηλιακή κρέμα ημέρας και καθόλου μακιγιάζ, ώστε οι πόροι να αναπνέουν. Ταυτόχρονα, πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, ώστε να ενυδατώνεται το δέρμα εκ των έσω. Αν όμως πρέπει να πάτε κάπου οπωσδήποτε με μακιγιάζ, μπορείτε, είτε να περιοριστείτε σε ένα λιπ γκλος και μία αδιάβροχη μάσκαρα, είτε να φροντίσετε για τα παρακάτω...

Καταρχάς, πέρα από τις ιατρικές οδηγίες, οι ειδικοί μόδας και μακιγιάζ, συνιστούν τα μακιγιάζ του καλοκαιριού να είναι ανάλαφρα χωρίς έντονες αντιθέσεις και έντονα χρώματα... Αποφεύγουμε ως εκ τούτου όσο μπορούμε να υγρά μέικ απ και προτιμούμε πούδρες. Οι χρωματισμοί στα μάγουλα και τα μάτια είναι στις αποχρώσεις του ροζ ή του ροδακινί και αποφεύγουμε τη μαύρη mascara, το μαύρο ή καφέ smoky eye και τα ολοκόκκινα κραγιόν...

Για να επιστρέψουμε όμως στο ιατρικό, δερματολογικό κομμάτι οι βασικές οδηγίες αναφέρουν:

- Καλό καθαρισμό της επιδερμίδας από ρίπους, σκόνη, ιδρώτα και σμήγμα. Το καλοκαίρι μπορούμε να χρησιμοποιούμε συχνότερα προϊόντα καθαρισμού που κάνουν αφρό και ξεπλένονται με νερό ενώ το χειμώνα προτιμάμε τις λοσιόν που καθαρίζουν το δέρμα με τη βοήθεια ενός βαμβακιού.

- Απλώνουμε κάθε πρωί πριν βγούμε από το σπίτι μία κρέμα ημέρας με υψηλό δείκτη προστασίας. Επαναλαμβάνουμε τη χρήση της αν μέσα στην ημέρα ιδρώσαμε.

- Για να βελτιώσουμε την όψη του δέρματος στο πρόσωπο, χρησιμοποιούμε μία πούδρα κόμπακτ επίσης με δείκτη προστασίας. Στη συνέχεια μπορούμε να περάσουμε στα ζυγωματικά ένα ροδακινί ρουζ.

- Φροντίζουμε ώστε όλα τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι αδιάβροχα, ώστε αν ιδρώσουμε, να μην επηρεαστούν.

- Τα λιπ γκλος και τα κραγιόν του καλοκαιριού είναι επίσης ελαφρά σε υφή και απόχρωση.

- Αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη, δεν χρησιμοποιούμε κονσίλερ στα κάτω βλέφαρα.

- Οι ανοιχτόχρωμες και με γκλίτερ σκιές ματιών, φωτίζουν το βλέμμα χωρίς να το βαραίνουν και αν ιδρώσουμε και "τρέξουν" δεν φαίνονται όπως μία σκιά σκούρας απόχρωσης.

* Με πληροφορίες από την Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία.

Σχετικά Άρθρα