ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θέλετε να δείχνετε νεότεροι; Χαμογελάτε και αποκτήστε ενδιαφέροντα

28 Μαΐου 2024, 18:00

images

Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Neuroscience Letters, αναφέρει ότι η δημιουργικότητα και το χιούμορ περιλαμβάνουν κοινές ψυχολογικές και νευροβιολογικές διεργασίες που προάγουν την ευεξία των ηλικιωμένων και τους κάνουν να δείχνουν πιο νέοι...

Ένας μεγαλύτερος άνθρωπος που έχει μεν ρυτίδες και άσπρα μαλλιά, αλλά λέει ενδιαφέροντα πράγματα, κάνει έξυπνο χιούμορ, χαμογελάει συχνά και έχει πολλά ενδιαφέροντα, καταλήγει να είναι ένας άνθρωπος γοητευτικός που στα μάτια κάποιων φαντάζει και ωραίος παρά το προχωρημένο της ηλικίας του. Αντιθέτως, ένα νέος άνθρωπος που είναι συνέχεια αδρανής, σιωπηλός, αγέλαστος, χωρίς ενδιαφέροντα, όσο ωραίο δέρμα και σώμα κι αν διαθέτει, γίνεται αντιπαθής και δείχνει πιο άσχημος από ό,τι είναι με τυπικούς όρους!

Την αλήθεια αυτή την έχουμε ζήσει όλοι γύρω μας αλλά τώρα έρχεται και η Επιστήμη να μάς την επιβεβαιώσει με επιχειρήματα.

Πρώτα απ' όλα, ένας άνθρωπος δημιουργικός και "ζωντανός", διατηρεί καλή υγεία και ψυχολογία. Ως εκ τούτου, έχει τη διάθεση να φροντίσει και τον εαυτό του, να χτενιστεί και να ντυθεί πιο νεανικά, με αποτέλεσμα να δείχνει πραγματικά πιο νέος από ό,τι είναι. Η καλή ψυχολογία και το χιούμορ επιπροσθέτως, μάς κάνει όλους να δείχνουμε πιο γοητευτικοί. Ο καθένας που βρίσκεται μαζί μας, ξεπερνάει γρήγορα την τυπική εικόνα του πιθανώς γερασμένου μας προσώπου και εστιάζει στο πόσο ωραία περνάει μαζί μας.

Αυτό είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, το "μυστικό" που είναι στην πραγματικότητα πολύ φανερό και το ζούμε καθημερινά στις κοινωνικές μας επαφές.

Αν θέλετε λοιπόν να δείχνετε πιο νέοι, φροντίστε πρώτα να έχετε ενδιαφέροντα, να διατηρείτε τη δημιουργικότητά σας και να είστε ευχάριστοι στις επαφές σας με άλλους ανθρώπους. Αυτή είναι η καλύτερη "θεραπεία ομορφιάς" που ταυτόχρονα θα μάς οδηγήσει να ζήσουμε και παραπάνω χρόνια με υγεία και χαρές!

Σχετικά Άρθρα