ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύλληψη μέλους Αστυνομίας για φερόμενη παραχώρηση κινητού σε κρατούμενο

30 Ιανουαρίου 2026, 08:28

images

Στη σύλληψη μέλους της Αστυνομίας το οποίο φέρεται να παραχώρησε το προσωπικό κινητό του τηλέφωνο σε κρατούμενο ο οποίος προέβη σε αριθμό κλήσεων, προχώρησαν την Πέμπτη μέλη της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας, σύμφωνα με αστυνομική ενημέρωση.

Το συγκεκριμένο μέλος, το οποίο υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, διερευνάται για κατάχρηση εξουσίας, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, μεταφορά κινητού τηλεφώνου ή φορητού μέσου επικοινωνίας στα αστυνομικά κρατητήρια, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου / αποκάλυψη κρατικού απορρήτου, ανυπακοή σε διατάξεις νόμων που επιβάλλουν καθήκον, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά (σύμφωνα με τον περί Πρόληψης της Διαφθοράς Νόμο) και αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, το εν λόγω μέλος, ενώ εκτελούσε καθήκον φρούρησης σε αστυνομικά κρατητήρια, φέρεται να παραχώρησε το προσωπικό κινητό του τηλέφωνο σε κρατούμενο, ο οποίος προέβη σε αριθμό κλήσεων, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Σχετικά Άρθρα