ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κάνουμε σεξ με φως αλλά το σβήνουμε για να κοιμηθούμε

24 Ιουνίου 2022, 18:00

images

To αναμμένο φως στην κρεβατοκάμαρα ίσως είναι θεμιτό για την ώρα των σεξουαλικών περιπτύξεων αλλά μπορεί να μάς κάνει παχύσαρκους αν δεν το σβήσουμε και κοιμηθούμε με αυτό...

Επιστήμονες μάλιστα συνιστούν όχι μόνο να είναι σβηστά τα φώτα κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά να απενεργοποιούνται επίσης και οι ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεόραση, κινητό τηλέφωνο, υπολογιστής κ.ά.), αλλιώς υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι για την υγεία.

Ερευνητές με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας Μίντζι Κιμ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Sleep, μελέτησαν 552 ανθρώπους 63 έως 84 ετών, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν με συσκευή τοποθετημένη στον καρπό τους για να καταγράφει το βαθμό έκθεσης σε τεχνητό φως όσο εκείνοι κοιμούνταν.

Η μελέτη βρήκε ότι λιγότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες κοιμούνταν για τουλάχιστον πέντε ώρες μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Οι υπόλοιποι εκτίθεντο σε λιγότερο ή περισσότερο φως και είχαν σε μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκία, υπέρταση και διαβήτη.


Σχετικά Άρθρα