ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρία κοινά προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ ζευγαριών και πώς αντιμετωπίζονται

26 Απριλίου 2022, 09:00

images

Όταν συναντιέστε για πρώτη φορά με κάποιον και ερωτεύεστε, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θα μπορούσε να σάς οδηγήσει μελλοντικά στο χωρισμό. Ωστόσο, πάντοτε στις σχέσεις προκύπτουν προβλήματα που καλούμαστε αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσουμε...

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Δρ Audrey Tang, υπάρχουν τρία ζητήματα που είναι πιθανό να αναδυθούν, και όταν αυτό συμβεί, εάν η επικοινωνία διακοπεί, η σχέση ξεκινάει να είναι προβληματική. Τα τρία αυτά προβλήματα είναι τα χρήματα, η αλλαγή στα συναισθήματα και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι που θέτει ο καθένας.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, εάν αποφεύγετε να συζητήσετε επ' αυτού, μπορεί να δημιουργήσετε προβλήματα στη σχέση σας. Καλό θα είναι να ξεκινάτε διαλόγους, σχετικά με τις οικονομικές σας πεποιθήσεις και συμπεριφορές, την οικονομική σας κατάσταση, τους στόχους σας που σχετίζονται με τα  χρήματα, ή το ενδεχόμενο να κάνετε από κοινού οικονομία ή να πάρετε μαζί ένα δάνειο.

Αναφορικά με τους μακροπρόθεσμους στόχους,  η αλήθεια είναι ότι, εάν δεν επικοινωνήσετε τους στόχους σας για το μέλλον, είναι πιθανό ο ένας από εσάς να αρχίσει να θυσιάζει κάποιους από αυτούς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια. «Κάντε τη συζήτηση όταν σκέφτεστε ότι η σχέση έχει μέλλον», προτείνει η Δρ Audrey.

«Αναμφισβήτητα, αν αυτό προκαλεί πανικό στο σύντροφό σας, τότε ίσως αυτό μιλάει για την ικανότητά του να έχει μια υπεύθυνη συζήτηση». Δυστυχώς, επίσης, εάν διαπιστώσετε ότι τα όνειρά σας δεν είναι συμβατά, είναι καλύτερα να χωρίσετε νωρίς προτού επενδύσετε πάρα πολύ συναίσθημα, χρόνο και ενέργεια».

Τέλος, μπορεί να προκύψουν συναισθηματικά προβλήματα, εξαιτίας της ύπαρξης κάποιου είδους διακοπής της επικοινωνίας στη σχέση. Όπως θα περίμενε κανείς, μια συναισθηματική υπόθεση – όταν για παράδειγμα η μία πλευρά φλερτάρει με ένα τρίτο πρόσωπο – είναι διαβρωτική για το δεσμό σας.

Η Δρ Audrey σημειώνει: «Εάν αναγνωρίζετε ότι δεν έχετε καλή σύνδεση με το σύντροφό σας, και περισσότερο εάν διαπιστώσετε ότι παραπονιέστε για αυτόν σε άλλο άτομο αντί να προσπαθείτε να λύσετε απευθείας τα προβλήματα, τότε είναι καιρός να σκεφτείτε τι λείπει από αυτή τη σχέση... Αυξήστε τη συζήτηση με το σύντροφό σας σχετικά με το τι λείπει και δείτε αν μπορεί να διορθωθεί» συμβουλεύει η ειδικός.


Σχετικά Άρθρα