ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το 80% αναζητά εργοδότες που ενδιαφέρονται για την ψυχική υγεία

23 Αυγούστου 2022, 10:00

images

Νέα ευρήματα από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA) υποδηλώνουν ότι η νοοτροπία του αμερικανικού εργατικού δυναμικού μπορεί να αλλάξει. Οι παράγοντες άγχους που σχετίζονται με την πανδημία της COVID-19 έχουν επηρεάσει την ευημερία των εργαζομένων, με πολλούς να αναζητούν νέα δουλειά.

Πληροφορίες από την Έρευνα Εργασίας και Ευημερίας του 2022 της APA αποκαλύπτουν ότι το 81% των εργαζομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης σε εταιρείες που υποστηρίζουν ενεργά την ψυχική υγεία των εργαζομένων. Η έρευνα δείχνει ότι πολλές προκλήσεις προκύπτουν στον ίδιο τον χώρο εργασίας, ιδιαίτερα σε εχθρικά εργασιακά περιβάλλοντα.

«Αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια εποχή με αβεβαιότητες που δημιουργούνται από τη διαρκώς μεταβαλλόμενη παγκόσμια πανδημία, τη διεθνή αναταραχή, τα συνεχιζόμενα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, τον πληθωρισμό στα ύψη και τον μεγάλο πολιτικό διχασμό», δήλωσε ο Dennis P. Stolle, JD, PhD, διευθυντής του Γραφείου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

«Ένας τυπικός ενήλικας ξοδεύει το 1/3 της ζωής του δουλεύοντας – δεν είναι δυνατό για τους εργαζόμενους να αφήνουν προβλήματα στην πόρτα όταν φτάνουν στη δουλειά».

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους (18%) περιέγραψε τον χώρο εργασίας του ως κάπως ή πολύ τοξικό. Ο Stolle σημείωσε ότι το ποσοστό ήταν σημαντικά υψηλότερο μεταξύ εκείνων που κάνουν χειρωνακτική εργασία (22%), σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν δουλειά γραφείου (15%).

Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι το 1/3 των ερωτηθέντων είχε βιώσει σωματική βία, λεκτική κακοποίηση ή παρενόχληση στο εργασιακό περιβάλλον του τον περασμένο χρόνο.

Επιπλέον, ως αναδυόμενος παράγοντας επισημάνθηκαν στην έρευνα εταιρείες με τάση παρακολούθησης της δραστηριότητας των εργαζομένων. Οι ερωτηθέντες που παρακολουθούνταν στην εργασία είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν ότι το εργασιακό τους περιβάλλον επηρέασε αρνητικά την ψυχική τους ευεξία.

«Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα ήταν ότι περισσότεροι από τους μισούς [53%] των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ο εργοδότης τους τους παρακολουθεί χρησιμοποιώντας υπολογιστές, λογισμικό, κάμερες, σαρωτές barcode ή άλλη τεχνολογία», είπε ο Stolle, προσθέτοντας ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι πιο ψηλά. «Το υπόλοιπο 47% περιλαμβάνει εκείνους που δεν γνωρίζουν αν παρακολουθούνται».

Ορισμένοι εργοδότες έχουν αναγνωρίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ευημερία των εργαζομένων και άρχισαν να προσφέρουν βελτιωμένη υποστήριξη ψυχικής υγείας στο προσωπικό τους. Σύμφωνα με την έρευνα της APA, το 1/3 των εργαζομένων είπε ότι οι πρωτοβουλίες της εταιρείας τους για την ψυχική υγεία έχουν βελτιωθεί από την έναρξη της πανδημίας.

«Το 71% των ερωτηθέντων στην έρευνά μας δήλωσε πως πιστεύει ότι ο εργοδότης τους ανησυχεί περισσότερο για την ψυχική υγεία των εργαζομένων τώρα από ό,τι στο παρελθόν», κατέληξε ο Stolle. "Αυτά είναι καλά νέα."



Σχετικά Άρθρα