ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμβουλές για να διατηρούμε θετική στάση απέναντι στη ζωή

14 Ιουνίου 2023, 07:00

images

Η διατήρηση μίας θετικής προοπτικής μπορεί να είναι δύσκολη κάποιες φορές, ειδικά όταν προσπαθούμε να ισορροπήσουμε την οικογενειακή ζωή, τις σχέσεις και την επαγγελματική μας ζωή. Και ενώ δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πώς μας τα φέρνει η ζωή, μπορούμε πάντα να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές ψυχολογίας, τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας, καθώς πάντα μπορούμε, και ενίοτε πρέπει, να λαμβάνουμε λίγη βοήθεια.

«Κάθε μέρα, πρωί ή βράδυ, σκεφτείτε 3 πράγματα στη ζωή σας που είναι θετικά και πώς ταιριάζετε σε αυτά. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο το να είστε ευγνώμονες για την υγεία που σας επιτρέπει να σηκώνεστε το πρωί από το κρεβάτι, για ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχετε στη ζωή σας, ένα κατοικίδιο ή μία επιτυχημένη μέρα στο γραφείο», δήλωσε ο Adam Goodman-Smith, της Barefoot Coaching.

Η γείωση του εαυτού μας θα βοηθήσει όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες ή όταν νιώθουμε απογοήτευση... «Γιατί να μην σκεφτείτε ότι ο barista κάνει ένα αστείο καθώς παίρνατε τον πρωινό σας καφέ, ένας συνάδελφος να σας συγχαρεί για μια δουλειά ή ο σύντροφός σας να σας στείλει ένα μήνυμα αγάπης; Οι μέρες μας είναι γεμάτες με θετικές στιγμές για να απολαύσουμε, αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να τις αντιληφθούμε», εξήγησε.

Τέλος, είναι φυσιολογικό να αναπολούμε το παρελθόν όταν περνάμε μια δύσκολη στιγμή, ωστόσο μπορούμε πάντα να αλλάξουμε τα πράγματα αν αναλογιστούμε τα θετικά σημεία της ζωής μας. «Συνειδητά, το να θυμάστε και να εκφράζετε τις ευτυχισμένες στιγμές μπορεί να ενισχύσει την ευτυχία και να βελτιώσει την καθημερινότητά σας», ανέφερε ο Adam Goodman-Smith. 

«Ναι, το παρελθόν μπορεί να είναι γεμάτο με δύσκολες στιγμές, αλλά τι γίνεται με τις όμορφες αναμνήσεις των εφηβικών σας φίλων, τη μαγειρική της γιαγιάς ή τα οικογενειακά κατοικίδια; Υπάρχουν καλές στιγμές στη ζωή σας για να τις αναπολείτε».


Σχετικά Άρθρα