ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πως ξεχωρίζουν από το πλήθος οι έξυπνοι άνθρωποι

19 Δεκεμβρίου 2019, 10:05

images

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τις λεπτομέρειες και την επιφάνεια αλλά το σύνολο και την ουσία! Θα τους δείτε να σιωπούν στις συζητήσεις που περιέχουν κουτσομπολιά και ανούσιες περιγραφές, και να ενδιαφέρονται για τους λόγους που οδηγούν τους ανθρώπους να τα κάνουν (τα κουτσομπολιά).

Επίσης οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν όρια στην υπομονή τους. Δεν θυμώνουν με το παραμικρό αλλά πάντως...θυμώνουν. Δεν αντέχουν την μιζέρια, την κοροϊδία, την γκρίνια και άλλα χαρακτηριστικά που συναντάμε συχνά γύρω μας. Και όταν ξεπερνούν τα όριά τους βρίζουν και ανεβάζουν τον τόνο της φωνής όποιος κι αν είναι απέναντί τους.

Και όχι μόνο αυτό... Οι έξυπνο άνθρωποι παραμιλούν. Όχι βέβαια καθώς περπατούν στο δρόμο ή πίνουν τον καφέ τους σε ένα κατάστημα αλλά όταν βρίσκονται μόνοι τους. Με τον τρόπο αυτό βάζουν τις σκέψεις τους σε σειρά και οργανώνονται.

Τέλος, ένα πολύ συχνό χαρακτηριστικό των έξυπνων ανθρώπων είναι ότι μένουν ξύπνιοι περισσότερες ώρες. Είτε διασκεδάζουν είτε κάθονται στο σπίτι τους, ο ύπνος είναι κάτι που δεν τους ελκύει τη νύχτα αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ησυχία της νύχτας τους βοηθά να σκέφτονται πιο καθαρά, να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους, να εργάζονται ή απλά να ηρεμούν.

ΠΗΓΗ

Psychology Today


Σχετικά Άρθρα