ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς να τηρήσετε τους ετήσιους στόχους που θέσατε την Πρωτοχρονιά

08 Ιανουαρίου 2023, 08:00

images

Είμαστε πάλι σε εκείνη την εποχή του χρόνου που οι φίλοι, η οικογένεια και οι συνάδελφοι αρχίζουν να ρωτούν: «Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το νέο έτος;»...

Σύμφωνα με το CNN Health, μερικοί άνθρωποι λατρεύουν την παράδοση να θέτουν ένα στόχο κάθε 1η Ιανουαρίου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι χάσιμο χρόνου, καθώς οι περισσότεροι στόχοι αποβαίνουν δυσεπίτευκτοι μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να διατηρήσετε τους στόχους σας, και τελικά να τους πετύχετε.

Φτιάξτε ένα σχέδιο που βασίζεται σε συνθήματα

Η έρευνα έχει δείξει ότι το να προσθέτετε συνθήματα στο σχέδιό σας, σας βοηθά να θυμάστε πότε πρέπει να ενεργήσετε. Φροντίστε να αναφέρετε λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, εάν η απόφαση σας για την Πρωτοχρονιά είναι να διαλογίζεστε πέντε ημέρες κάθε εβδομάδα, ένα σχέδιο όπως «θα διαλογίζομαι τις καθημερινές» θα ήταν πολύ ασαφές. Καλύτερο είναι ένα σχέδιο που βασίζεται σε συνθήματα όπως «θα διαλογίζομαι στο γραφείο τις καθημερινές κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού μου διαλείμματος». Κάτι δηλαδή πολύ συγκεκριμένο.

Κάντε το διασκεδαστικό

Εάν δεν είναι διασκεδαστικό να ασκείστε ή να μελετάτε, είναι απίθανο να διατηρήσετε το στόχο αυτό. Ωστόσο, αν απολαμβάνετε τις προπονήσεις ή τη μελέτη, η έρευνα έχει δείξει ότι θα επιμείνετε περισσότερο. Και τελικά, αυτό είναι που συχνά έχει μεγαλύτερη σημασία για την επίτευξη του στόχου.

Θέστε μία «ποινική ρήτρα»

Αυτό μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά η διασφάλιση ότι θα αντιμετωπίσετε κάποια ποινή εάν δεν επιτύχετε το στόχο σας μπορεί να κάνει θαύματα.

Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πείτε σε λίγα άτομα για το στόχο σας, ώστε να ντρέπεστε αν ελέγξουν ξανά αργότερα και ανακαλύψουν ότι δεν έχετε σημειώσει πρόοδο.

Ζητήστε λίγη βοήθεια από τους φίλους

Το να ξοδεύετε χρόνο γύρω από άτομα με υψηλές επιδόσεις, μπορεί να ενισχύσει τη δική σας απόδοση. Εάν το ψήφισμά σας για την Πρωτοχρονιά είναι να τρέξετε έναν μαραθώνιο ή να γράψετε ένα βιβλίο, θα ήταν σοφό να αρχίσετε να κάνετε παρέα με φίλους που έχουν φτάσει στη γραμμή του τερματισμού (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) και μπορούν να σας δείξουν πώς γίνεται.

Υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η καθοδήγηση φίλων με κοινούς στόχους, μπορεί επίσης να βελτιώσει το ποσοστό επιτυχίας σας. Όταν θα είστε έτοιμοι να δώσετε σε κάποιον άλλο συμβουλές για το πώς να τα καταφέρετε, αυτό θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας.

Ευτυχώς, το να επιδιώκετε να επιτύχετε τους στόχους της Πρωτοχρονιάς με φίλους είναι επίσης πιο διασκεδαστικό, και αυτό, όπως προαναφέρθηκε, είναι άλλο ένα κλειδί για την επιτυχία.


Σχετικά Άρθρα