ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς να παραμείνετε ψύχραιμοι σε μία διαφωνία

03 Μαΐου 2022, 09:00

images

Όταν κάνετε μία έντονη συζήτηση, είναι συχνά δύσκολο να συγκρατηθείτε και να μην εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Φοβάστε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε κάτι - την άποψή σας, τον τρόπο που έχετε συνηθίσει να κάνετε κάτι, την πεποίθηση ότι έχετε δίκιο- και το σώμα σας προετοιμάζεται για μια "μάχη", ενεργοποιώντας το νευρικό σύστημα. Ο καρδιακός ρυθμός και ο ρυθμός αναπνοής σας αυξάνονται, οι μύες σας σφίγγονται, το αίμα στο σώμα σας απομακρύνεται από τα όργανά σας και είναι πιθανό να αισθανθείτε αδιαθεσία. Το Harvard Business Review προσφέρει κάποιες συμβουλές για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης ή για να ηρεμήσετε αν έχετε αναστατωθεί.

Αναπνεύστε: Εστιάστε ιδιαίτερα στην αναπνοή σας. Αυτό θα απομακρύνει την προσοχή σας από τα φυσικά σημάδια πανικού και θα σας κρατήσει συγκεντρωμένους. Μερικοί ειδικοί προτείνουν να μετρήσετε την αναπνοή σας - είτε εισπνέοντας και εκπνέοντας μετρώντας μέχρι το 6, για παράδειγμα, είτε απλά μετρώντας κάθε εκπνοή μέχρι να φτάσετε στο 10 και στη συνέχεια να ξεκινήσετε πάλι-.

Εστιάστε στο σώμα σας: Το να κάθεστε ακίνητοι όταν έχετε μια δύσκολη συζήτηση μπορεί να κάνει τα συναισθήματα να συσσωρεύονται αντί να διαλύονται. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το να στέκεστε όρθιοι και να περπατάτε βοηθά στην ενεργοποίηση του εγκεφάλου.

Κάντε ένα διάλειμμα: Όσο περισσότερο χρόνο δίνετε στον εαυτό σας για να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας, τόσο καλύτερο για εσάς. Έτσι, όταν ''ανάβουν τα αίματα'', ίσως χρειαστεί να εστιάσετε στον εαυτό σας για μια στιγμή - πάρτε ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα ποτήρι νερό, πηγαίνετε στο μπάνιο ή κάντε μια σύντομη βόλτα γύρω από το γραφείο-. Φροντίστε να δώσετε έναν ουδέτερο κι ευγενικό λόγο για τον οποίο θέλετε να σηκωθείτε και να διακόψετε τη συζήτηση - το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ο συνομιλητής σας να πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν τόσο άσχημα που είστε απελπισμένοι και επιθυμείτε να ξεφύγετε-. Πείτε κάτι του τύπου "συγγνώμη που σε διακόπτω, αλλά θα ήθελα να πάρω ένα γρήγορο φλιτζάνι καφέ πριν συνεχίσουμε. Να σου φέρω κάτι όσο θα είμαι μέσα;"

Ας το παραδεχτούμε: Οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες μπορεί να είναι δύσκολες. Αλλά δεν πρόκειται να λύσετε τα ζητήματα ή να διατηρήσετε μια θετική σχέση αν συζητάτε όντας αναστατωμένοι.


Σχετικά Άρθρα