ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πως να αψηφήσουμε "δημιουργικά" την κατάθλιψη

14 Ιουνίου 2022, 10:00

images

Καθισμένος σε μια παραλία με τα δύο παιδιά του πριν από περίπου 7 χρόνια, ο Kev Potts εμπνεύστηκε να δοκιμάσει κάτι αινιγματικό που είχε δει στις ειδήσεις της τοπικής τηλεόρασης: Τη φαινομενικά αδύνατη τέχνη του να φτιάχνεις πέτρινα γλυπτά που αψηφούν τη βαρύτητα.

Ο 48χρονος από το Poole του Dorset, έδωσε μια ευκαιρία και η εξισορρόπηση της πέτρας έγινε σύντομα «εργαλείο για να περάσετε τη σοβαρή κατάθλιψη».

Ο Potts δήλωσε ότι η δημιουργία των προσωρινών γλυπτών περιλαμβάνει παιχνίδι με το βάρος των βράχων για να μείνουν στη θέση τους. «Σίγουρα με βοηθά να αντιμετωπίσω την κατάθλιψη, καθώς σε κάνει να συγκεντρώνεσαι για να μπορέσεις να ελευθερώσεις το μυαλό σου, να κάτσεις και να εστιάσεις. Εστιάζετε αποκλειστικά σε αυτό το ένα πράγμα - και δεν μπορείτε πραγματικά να σκέφτεστε τίποτα άλλο - είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεχνάτε το άγχος της ημέρας».

Ο ίδιος είπε ότι η δημιουργία των γλυπτών «του δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς. Είναι μια πρόκληση ενάντια στη φυσική που κάνει κάτι να φαίνεται γελοία ασταθές σαν να μην έπρεπε να είναι εκεί. Μπορεί να διδάξει στα πολύ μικρά παιδιά ιδέες για τη φυσική, τη βαρύτητα και την τριβή. Δεν υπήρχε ούτε ένα κινητό τηλέφωνο... ήταν απολύτως αφοσιωμένοι σε αυτό που έκαναν».

Γνωστός ως Bearded Balancer, ένα από τα αγαπημένα του μέρη για να επισκεφτεί είναι ο κόλπος Kimmeridge, όπου οι βράχοι που βρέχονται από τη θάλασσα έχουν γίνει αρκετά λείοι.

«Προσπαθώ να βρω το μικρότερο σημείο επαφής - υπάρχει πάντα μια ατέλεια στο βράχο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, χρειάζεσαι τρία σημεία επαφής μεταξύ των δύο βράχων για να τα κάνεις να παραμείνουν στη θέση τους.



«Πρέπει να κρατάς ένα ή δύο στη θέση του και μετά να έχεις την αίσθηση του πού πρέπει να είναι το βάρος - κυριολεκτικά είναι μέσα από την αίσθηση... Είναι εκπληκτικό συναίσθημα».

Το να βλέπει ένα από τα γλυπτά του που αψηφούν τη βαρύτητα να κάνει κάποιον να χαμογελά «είναι απίστευτο». Ο Potts αφήνει τα γλυπτά του όρθια για λίγο για να τα απολαύσουν οι περαστικοί προτού κατεδαφιστούν χωρίς να αφήνουν ίχνη. Κάποια γλυπτά μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά για να δημιουργηθούν, αλλά άλλα χρειάζονται ώρες. «Όταν στέκεσαι πίσω και οι άλλοι άνθρωποι εκτιμούν αυτό που έχεις κάνει, είναι πραγματικά υπέροχο και το να κάνεις κάποιον να χαμογελά είναι απίστευτο πράγμα».

«Η ομορφιά του είναι ότι δεν υπάρχει λάθος τρόπος να το κάνεις - αλλά μόλις το δοκιμάσεις δεν θα ξανακοιτάξεις έναν βράχο με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε καταληκτικά.



Σχετικά Άρθρα