ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Όλο και περισσότερες απουσίες από την εργασία λόγω άγχους και κατάθλιψης

18 Αυγούστου 2023, 09:00

images

Το άγχος και η κατάθλιψη ήταν οι βασικοί παράγοντες πίσω από την αύξηση της απουσίας λόγω ασθένειας, σύμφωνα με νέα έκθεση. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 10 ημέρες χάθηκαν το έτος 2022/2023 για κάθε μέλος του προσωπικού πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με μια έκθεση προς την επιτροπή ανθρώπινου δυναμικού του Stockton Council.

Όπως μεταδίδει το BBC News, τα μυοσκελετικά προβλήματα ήταν ο δεύτερος σημαντικότερος λόγος για τον οποίο αναφέρθηκε απουσία, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους σε χειρωνακτική εργασία. Ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Bob Cook, δήλωσε ότι οι ολιγοήμερες απουσίες ως αποτέλεσμα του ιού SARS-CoV-2 ήταν ένας παράγοντας που θα μπορούσε να εξηγηθεί από την επιστροφή στην κανονική εργασία και τη συναναστροφή των εργαζομένων μετά την πανδημία.

«Το συμβούλιο συνεχίζει να παρέχει μια σειρά από πρωτοβουλίες υγείας και υποστήριξη σε όλους τους υπαλλήλους μας για τη μείωση των επιπέδων ασθένειας», είπε ο κ. Cook. «Αυτό περιλαμβάνει πρόσβαση σε μια ανεξάρτητη συμβουλευτική υπηρεσία, φυσιοθεραπεία, προγράμματα αντιγριπικού εμβολιασμού και πρωτοβουλίες και προωθητικές ενέργειες για την υγεία» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Αναφοράς Τοπικής Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η έκθεση δείχνει ότι οι απουσίες στο συμβούλιο αυξάνονταν σταθερά από το 2014. Ενώ μία άλλη έκθεση του συμβουλίου έδειξε πρόσφατα αύξηση 34% στις επιθέσεις κατά του προσωπικού του δημοτικού συμβουλίου, με 287 άτομα να το αναφέρουν το 2022/23 σε σύγκριση με 214 κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Υπήρξε επίσης αύξηση των ατυχημάτων που αναφέρθηκαν από τους υπαλλήλους του δημοτικού συμβουλίου, με 135 περιστατικά το 2022/23, με αύξηση κατά 27% σε σχέση με το 2021/22, κατά το οποίο είχαν σημειωθεί 106 περιστατικά.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέφερε ότι ο μέσος αριθμός ημερών που έχασαν οι εργάτες του δημοτικού συμβούλου πλήρους απασχόλησης λόγω ασθένειας στη βορειοανατολική Αγγλία το 2021/22 ήταν 8,8 ημέρες. Για την Αγγλία κυμαινόταν από 2,2 ημέρες έως 24,7 ημέρες.




Σχετικά Άρθρα