ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι στρατηγικές κατά της φτώχειας μειώνουν και τα περιστατικά βίας

03 Νοεμβρίου 2021, 10:00

images

Πρόσφατο δημοσίευμα στο ιατρικό περιοδικό Pediatrics, αναφέρει ότι η φροντίδα του κράτους προς φτωχές οικογένειες με παράλληλη ψυχολογική στήριξη και παρακολούθηση της εκπαίδευσης των παιδιών, μπορεί να μειώσει στο ελάχιστο τις περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ των γονέων.

Η γνώση είναι παλιά: Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, καυγάδες και βία. Αυτό που δεν γνωρίζαμε, ήταν αν τα περιστατικά θα βελτιώνονταν εφόσον λύναμε τα καθημερινά προβλήματά τους. Την απάντηση έδωσε η εργασία του παιδίατρου Hank Puls, και του αναπτυξιολόγου - ψυχολόγου Paul Chung που μελετά τον αντίκτυπο του τρόπου ανατροφής κατά την παιδική ηλικία, στην ενήλικη ζωή.  Στην ίδια μελέτη βοήθησαν επίσης οι εργασίες των Δρ Matthew Hall, Δρ James Anderst, Δρ Tami Gurley και Δρ James Perrin.

Αυτό που έκαναν, ήταν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη παιδιών από το 2010 ως το 2017. Στην έρευνά τους συμπεριλήφθηκαν παιδιά που είχαν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους, παιδιά που ζούσαν στο όριο της φτώχειας και παιδιά που είχαν ζήσει κακοποίηση μέσα στην οικογένεια. 

Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι αν αυξηθεί το ποσό που έχει στη διάθεσή του ένα παιδί για να ζήσει κατά μόλις 1000 δολάρια ετησίως, μειώνεται σημαντικά το ποσοστό της βίας που του ασκείται. Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι τα 1000 δολάρια μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα σήμαινε 28.000 λιγότερα κακοποιημένα παιδιά, 4000 λιγότερα παιδιά σε δομές πρόνοιας και 130 λιγότερα παιδιά νεκρά από κάποιου είδους βίαιη συμπεριφορά.

Σχετικά Άρθρα