ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι μητέρες όλου του κόσμου είχαν χθες την τιμητική τους

10 Μαΐου 2021, 09:00

images

Η Παγκόσμια Γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται σε Κύπρο και Ελλάδα κάθε δεύτερη Κυριακή Μαϊου τιμώντας το πρόσωπο της γυναίκας που φέρνει στον κόσμο, ανατρέφει και στηρίζει ισοβίως τον καθένα από εμάς.

Ο Σύνδεσμος Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας με ένα FACEBOOK LIVE EVENT, την Κυριακή 9 Μαΐου με θέμα “Μητρότητα και τα Οφέλη του Μητρικού Θηλασμού”. Η διαδικτυακή εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” - https://www.facebook.com/centerforpreventivepaediatrics.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Φωτεινή Τσιρίδου, πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου”, ο Δρ. Αργύρης Αργυρίου, πρόεδρος του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου”, η κ. Ουρανία Κολοκοτρώνη, πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού “Δώρο Ζωής”, η κ. Δήμητρα Τσαγκαράκη, γραμματέας συμβουλίου Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Birth Forward” Κύπρου.

Η κ. Φωτεινή Τσιρίδου, σε δηλώσεις της ανέφερε: «Αυτή την ξεχωριστή μέρα τιμούμε τη Μητέρα και συζητάμε για την προστασία της μητρότητας και τα οφέλη του μητρικού θηλασμού». Ο Δρ. Αργύρης Αργυρίου, προσέθεσε ότι «η προσφορά του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου γίνεται ακόμα πιο μεγάλη, γνωρίζοντας πως εν καιρώ πανδημίας οι εκδηλώσεις για οικονομική στήριξη, γίνονται με μεγάλες δυσκολίες. Ευχαριστώ τον Σύνδεσμο και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Δ.Σ. Φωτεινή Τσιρίδου για τη θαυμάσια ιδέα να τιμήσουν τη Γιορτή της Μητέρας και να ενισχύσουν το έργο του Κέντρου».

Παράλληλα, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” και με τη στήριξη των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών CYTA, CABLENET και EPIC, στα πλαίσια της κοινωνικής τους προσφοράς, έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία CHARITY DIRECT για περίοδο 6 μηνών, όπου ο καθένας μπορεί να στηρίξει με μια μικρή εισφορά το Κέντρο.

Στέλνοντας μήνυμα στο 7060 και γράφοντας:
CPP κενό 1 για εισφορά 1 ευρώ
CPP κενό 3 για εισφορά 3 ευρώ
CPP κενό 5 για εισφορά 5 ευρώ

βοηθάτε όλοι στο έργο του Κέντρου και στην ενίσχυση των ανιχνευτικών του προγραμμάτων που προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ σε όλες τις εγκύους μητέρες και νεογνά.

Την εκδήλωση στήριξαν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής», Birth Forward- Cyprus, BlackBook Agency, Phil. Andreou Digital Printing Services, Inspired Family Fun και SoEasy Stores. Χορηγοί επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Beautiful People και Love FM Διαδικτυακός χορηγός: MC Digital Media Group
Η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Αττικό Νοσοκομείο, και το Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ» διοργάνωσαν ένα web-event για την Γιορτή της Μητέρας, που εφέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της πανδημίας. 

Εκδηλώσεις και στην Ελλάδα από το ΕΚΠΑ

Η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ έχει αναλάβει με επιτυχία τη διαχείριση εγκύων και λεχωϊδων με λοίμωξη COVID-19,  με παγκόσμιες πρωτιές, όπως με ενδομήτριες επεμβάσεις κατά την κύηση, τοκετό σε γυναίκα με μεταμόσχευση νεφρού αλλά και με τη διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής σε μητέρα που ήταν διασωληνωμένη λόγω βαριάς πνευμονίας από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Αυτό είναι το link για την διαδικτυακή γιορτή της μητέρας, με τις μητέρες που γέννησαν ενώ νοσούσαν από τον κορωνοϊό και με τις μητέρες-υγιειονομικούς του Αττικού Νοσοκομείου που είναι στην πρώτη γραμμή. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αποσπάσματα.

 https://www.youtube.com/watch?v=NUpCX-GR2LY

Εδώ είναι το link για το trailer

https://www.youtube.com/watch?v=lob3c2TXRBM

Σε αυτή τη γιορτή το σύνθημα είναι «Μητέρες-Νικήτριες της Ζωής» και μιλάει για πρώτη φορά η γυναίκα που γέννησε ενώ ήταν διασωληνωμένη, καθώς και άλλες γυναίκες που γέννησαν στο Αττικό Νοσοκομείο ενώ νοσούσαν από λοίμωξη COVID-19. Επίσης, θα μιλήσουν μητέρες-ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Β' Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Αττικό Νοσοκομείο, που στήριξαν τον αγώνα των γυναικών αυτών να γεννήσουν με ασφάλεια.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Σοφία Καλανταρίδου, διευθύντρια Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, "ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου και το Ίδρυμά του είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε την μουσική του για να προβληθεί τόσο η ελπίδα που δίνουν οι μητέρες όσο και η υπερπροσπάθεια όλου του υγειονομικού προσωπικού για την αίσια έκβαση της απρόσμενης περιπέτειάς τους. Η εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας έγινε στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων «ΑΤΤΙΚΟΡΑΜΑ στη Μαιευτική και Γυναικολογία 2021» και ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΕΚΠΑ.

Την γιορτή προλόγισαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής κ. Α.Μ. Δημόπουλος, η διευθύντρια της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ καθηγήτρια Σ. Καλανταρίδου και ο πρόεδρος του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», επ. καθηγητής Παναγιώτης Χαλβατσιώτης".

Σχετικά Άρθρα