ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας

31 Οκτωβρίου 2023, 09:00

images

Ερευνητές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια κρίση ψυχικής υγείας για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη χώρα τους και όχι μόνο...

Χρησιμοποιώντας δεδομένα που ελήφθησαν μεταξύ 2018 και 2022, μια νέα έκθεση από τον οργανισμό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, ανέφεραν ότι ένιωθαν εξαντλημένοι το 2022, σε σχέση με το 1/3 του 2018. Επιπλέον, οι αναφορές των εργαζομένων στον τομέα της υγείας για παρενόχληση στην εργασία, υπερδιπλασιάστηκαν.

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, παρατηρούν επιδείνωση στην ψυχική τους υγεία συγκριτικά με τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν λίγο μετά τη μεγαλύτερη απεργία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στην ιστορία των ΗΠΑ, στην οποία 75.000 συνδικαλισμένοι υπάλληλοι της Kaiser Permanente ανέφεραν αισθήματα εξουθένωσης και χρόνιας έλλειψης προσωπικού κατά τη διάρκεια σχετικής απεργίας.

Ακόμη, προηγούμενη έρευνα κατέληξε στο ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης - ειδικά οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στην υποστήριξη υγείας και οι τεχνικοί υγείας - αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας σε σύγκριση με άτομα που δεν εργάζονται στον ιατρικό τομέα.

Σύμφωνα με τη Δρ Debra Houry, επικεφαλής ιατρό του CDC, η πανδημία του κορωνοϊού αύξησε τις προκλήσεις στο χώρο εργασίας, με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να έρχονται αντιμέτωποι με πλήθος ασθενών, αυξημένο ωράριο εργασίας και ελλείψεις εξοπλισμού. Αυτοί οι στρεσογόνοι παράγοντες οδήγησαν σε αύξηση των επιπλοκών της ψυχικής υγείας, των αυτοκτονικών τάσεων και της κατάχρησης ουσιών.

Τέλος, σύμφωνα με τη μελέτη, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ανέφεραν αύξηση των ημερών κατά τις οποίες αισθάνονταν ότι η ψυχική τους υγεία δεν ήταν καλή, μεταξύ 2018 και 2022. Στην έρευνα, το 44% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, ανέφερε ότι ήθελε να αναζητήσει νέα δουλειά, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 11% από το 2018.

«Η ουσία είναι η εξής: Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την έρευνα που έχουμε και να δράσουμε», είπε ο Casey Chosewood, διευθυντής του Γραφείου Υγείας των Εργαζομένων του Εθνικού Ινστιτούτου για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία. «Το να χαρακτηρίζουμε την τρέχουσα και μακροχρόνια πρόκληση ως «κρίση» είναι υποτιμητικό. Οι ασθενείς στις κοινότητές μας, θα τα πάνε καλύτερα όταν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μας ευημερούν».

Σχετικά Άρθρα