ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

O Μάιος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία

15 Μαΐου 2023, 07:00

images

Ο Μάιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία και φέτος συνοδεύεται από μία σειρά απογοητευτικών ειδήσεων σε καθημερινή βάση. Για πολλούς, αυτές οι συνεχείς δυσάρεστες ειδήσεις για τη βία που αναπτύσσουν άνθρωποι παγκοσμίως, προσθέτουν στο υπάρχον άγχος της καθημερινής ζωής, το οποίο μπορεί ήδη να μοιάζει υπερβολικό.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Συμμαχία για την Ψυχική Ασθένεια, κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, 1 στους 5 ενήλικες βιώνει ψυχικές ασθένειες και 1 στα 6 παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών, εμφανίζει διαταραχή ψυχικής υγείας. Το 2021, λιγότεροι από τους μισούς ενήλικες έλαβαν θεραπεία.

Η κρίση ψυχικής υγείας της Αμερικής έχει εκτεταμένο αντίκτυπο που αγγίζει τους πάντες.

«Ένα από τα πράγματα που υποτιμούμε ως κοινωνία είναι ο τρόπος με τον οποίο η παγκόσμια ψυχική υγεία μας επηρεάζει ως άτομα. Και το έχουμε δει ξανά και ξανά καθώς βιώνουμε τη βία», είπε η Michele Neff Hernandez, μία ειδικός που έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τη θλίψη και την απώλεια μέσω του μη κερδοσκοπικού της Soaring Spirits. «Μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται, μπορεί να υπάρξουν τραγικές συνέπειες».

Η Neff Hernandez είναι ένας από τους πολλούς ήρωες που έχουν βρει μοναδικούς τρόπους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους με την ψυχική τους υγεία. Μερικοί από αυτούς μίλησαν για το Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία, δίνοντας συμβουλές και γνώσεις στην Elizabeth Belanger του CNN σχετικά με το τι λειτουργεί για τις κοινότητές τους.

«Πρέπει να κάνουμε πρότυπο την καλή φροντίδα ψυχικής υγείας, μαθαίνοντας για την ψυχική υγεία με το ίδιο σθένος που χρησιμοποιούμε για να μάθουμε για τη σωματική υγεία», δήλωσε η Michele Neff Hernandez. «Φανταστείτε ο διαλογισμός να ήταν τόσο δημοφιλής όσο η απώλεια βάρους. Ή η λήψη του φαρμάκου για τη σταθεροποίηση της διάθεσης, να αντιμετωπιζόταν με τον ίδιο τρόπο όπως η λήψη του φαρμάκου για την αρτηριακή πίεση. 

Η "κανονικοποίηση" της φροντίδας και η αναζήτηση βοήθειας για την ψυχική υγεία, είναι ένα δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και στην επόμενη γενιά. Όλοι χρειαζόμαστε υποστήριξη ψυχικής υγείας πολλές φορές στη ζωή μας – [φανταστείτε] τι δώρο θα ήταν αν η πρόσβαση σε αυτή τη βοήθεια θεωρείτο απλώς μέρος της κανονικής ζωής».



Σχετικά Άρθρα