ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Mαθησιακές δυσκολίες: Βελτίωση μέσω της κηπουρικής

12 Οκτωβρίου 2023, 09:00

images

Το Park Community Garden στο Weymouth του Dorset στη Μεγάλη Βρετανία, είναι ένας προσβάσιμος χώρος με παρτέρια, πάγκους κηπουρικής και παγκάκια. Η εγκατάσταση έχει δημιουργηθεί στο πάρκο St John's Gardens από την ομάδα προστασίας Litter Free Dorset, η οποία ετοιμάζει επίσης έναν ακόμη κήπο στο Osprey Quay. Ο κήπος εγκαινιάστηκε επίσημα αυτή την εβδομάδα και έχει ένα περίεργο σκοπό...

Το Litter Free Dorset είπε ότι το έργο είχε υποστηριχθεί από το Συμβούλιο του Dorset και το Δημοτικό Συμβούλιο του Weymouth. Η ομάδα δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται με δύο ομάδες που εργάζονται με νεαρούς με μαθησιακές δυσκολίες - Green Fingers και STABILTY - τα μέλη των οποίων θα ασχολούνται με τον κήπο και θα καλλιεργούν λαχανικά, λουλούδια και βότανα για την τοπική κοινότητα.

Η Angela Lambert, ιδρύτρια του STABILITY, δήλωσε ότι «τα μέλη θα αναλάβουν την ιδιοκτησία μιας περιοχής του πάρκου, θα σχεδιάσουν εκ των προτέρων, θα συνεργαστούν ως ομάδα και θα βελτιώσουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες».

Η δήμαρχος του Weymouth, Kate Wheller, δήλωσε: «Η καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών σε έναν κοινοτικό κήπο είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δραστηριοποιηθείτε σε εξωτερικούς χώρους, να συναντήσετε ανθρώπους και να ενισχύσετε την ψυχική σας υγεία και ευεξία.

Χαίρομαι που αυτό το έργο θα ωθήσει τους υπέροχους εθελοντές των Green Fingers να καλλιεργήσουν ακόμα περισσότερα και καλύτερα λαχανικά και να ενθαρρύνουν άλλες ομάδες να έρθουν και να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον εξαίρετο πόρο. Ανυπομονώ να δοκιμάσω τη συγκομιδή της επόμενης χρονιάς».

Σχετικά Άρθρα