ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καταθλιπτικά συμπτώματα: Απλές λύσεις που για κάποιους είναι σωτήριες

12 Δεκεμβρίου 2021, 09:00

images

Έχετε τον τελευταίο καιρό την τάση να νιώθετε θλίψη και να απομονώνεστε όλο και συχνότερα; Η ήπια, άρχουσα κατάθλιψη ίσως σάς χτυπάει "την πόρτα". Το σωστό είναι να ζητήσετε άμεσα βοήθεια ψυχολόγου που είναι ο κατάλληλος για να σάς βοηθήσει. Αλλά μπορείτε και μόνοι σας να κάνετε τρεις κινήσεις -ματ κατά της θλίψης που νιώθετε!

Μην το κρύβετε

Μιλήστε σε φίλους, συγγενείς, συνεργάτες, γείτονες, σε όποιον βρεθεί κοντά σας... Παραδεχτείτε ότι δεν είστε καλά και ότι βουλιάζετε στη θλίψη και την κατάθλιψη. Το μοίρασμα του πόνου είναι πιο σημαντικό από το μοίρασμα της χαράς. Πείτε ό,τι νιώθετε, ό,τι σάς στενοχωρεί και απογοητεύει. Ζητήστε βοήθεια από τους γύρω σας.

Βγείτε από το σπίτι

Μην κάθεστε μέσα στους τέσσερις τοίχους. Βγείτε πρωί και βράδυ και περπατήστε μέχρι να πονέσουν τα πόδια σας. Το όφελος θα είναι διπλό καθώς η άσκηση βοηθά στα ψυχολογικά προβλήματα και η έξοδος από το σπίτι βοηθά να μην προχωρήσει γρήγορα η νόσος.

Φάτε τα σωστά τρόφιμα

Οι υδατάνθρακες είναι αυτό που αποκαλούν οι Αγγλοσάξωνες comfort food. Οι μακαρονάδες, τα εδέσματα με ρύζι, τα μαγειρευτά "μαμαδίστικα" φαγητά που σάς θυμίζουν τα παιδικά σας χρόνια, οι κάθε λογής πίτες βοηθούν τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα. Δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά σάς κάνουν να νιώθετε καλύτερα για λίγη ώρα.


Σχετικά Άρθρα