ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ήρθε η κατάλληλη στιγμή του έτους για νέους επαγγελματικούς στόχους

16 Δεκεμβρίου 2019, 16:10

images

Όπως αναφέρουν ειδικοί σε γραφεία εύρεσης εργασίας και στα τμήματα Human Resource, ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που οι περισσότεροι επαγγελματίες κάνουν σχέδια για αλλαγές στην καριέρα τους καθώς η ψυχολογία στο τέλος κάθε έτους είναι να ...γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά την ζωή μας.

Τα όνειρα για το μέλλον μας βελτιώνουν την ψυχολογία, μας κάνουν να νιώθουμε υγιείς και ενεργητικοί και βέβαια μας πάνε μπροστά στην ζωή. Με το νέο έτος να απέχει μόλις 15 ημέρες, ας δούμε ποιες είναι οι συμβουλές των ειδικών για να οργανώσουμε σε νέα βάση την εργασιακή μας ζωή:

-Να στείλουμε ένα "ευχαριστώ" στο διευθυντή ή τον συνάδελφο που μας βοήθησε φέτος να πετύχουμε τους στόχους μας, που μας έδωσε ευκαιρίες, που μας έμαθε πράγματα, που ανέχτηκε και συγχώρησε τα λάθη μας. Θα το εκτιμήσει δεόντως και εμείς θα νιώσουμε καλύτερα.

-Να στείλουμε ειλικρινή συγχαρητήρια σε όποιον πέτυχε κάτι καλύτερο από εμάς και έχει κάνει ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του. Και βέβαια να πάρουμε ό,τι μπορούμε από το παράδειγμά του.

-Να παραγγείλουμε καινούργιες, πιο ωραίες και πρακτικές επαγγελματικές κάρτες πριν αρχίσουμε να κάνουμε νέα ραντεβού για εργασία.

-Να αποφασίσουμε ποιοι από τους συνεργάτες και επαγγελματικούς γνωστούς μπορούν να μας ωφελήσουν ψυχολογικά το επόμενο έτος και να φροντίσουμε να τους καλέσουμε γα ένα φαγητό ή ποτό δείχνοντας την εκτίμηση και την πρόθεσή μας να τους κάνουμε πιο στενή. Χρειαζόμαστε δίπλα μας ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και στόχους.

-Να κάνουμε μια εκκαθάριση στα email μας. Στο inbox ειδικά μπορεί να έχουν παραμείνει μηνύματα που μας ρίχνουν το ηθικό και μας χαλούν την καλή διάθεση για τη νέα αρχή που θέλουμε να κάνουμε.

-Να εντοπίσουμε ποιες γνώσεις και δεξιότητες μας λείπουν για να κάνουμε το επόμενο βήμα και να αρχίσουμε διάβασμα ή ειδικά μαθήματα για να τις αποκτήσουμε. Η συνεχής επιμόρφωση είναι βασικό κλειδί επιτυχίας.

-Να εντοπίσουμε τα μεγαλύτερα λάθη και τα πιο σωστά που κάναμε στην εργασία μας τον χρόνο που τελειώνει. Να τα σκεφτούμε σοβαρά πως έγιναν και να φροντίσουμε να μην ξανακάνουμε τα κακά αλλά να επαναλάβουμε μεγαλύτερη επιτυχία τα καλά.

-Εάν φτιάχνουμε νέο βιογραφικό, να ζητήσουμε την γνώμη ειδικού ώστε να είναι σύγχρονο καιν κατατοπιστικό.

-Να οπλιστούμε με θάρρος και ελπίδες αναζητώντας νέα εργασία. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που εκπέμπεται.

ΠΗΓΗ

Psychology Today


Σχετικά Άρθρα