ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η πολύωρη εργασία αυξάνει τον κίνδυνο για κατάθλιψη

27 Οκτωβρίου 2022, 09:00

images

Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε από μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα στο New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι, όσο περισσότερες ώρες εργάζεται ένα άτομο σε μια αγχωτική δουλειά κάθε εβδομάδα, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος κατάθλιψης.

Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα για περισσότερους από 17.000 πρωτοετείς ιατρούς σε διάστημα 11 ετών, εκπαιδεύοντάς τους σε νοσοκομεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαπίστωσαν ότι η εργασία 90 ή περισσότερων ωρών την εβδομάδα, συνδέεται με τρεις φορές την αύξηση των συμπτωμάτων κατάθλιψης σε σύγκριση με εκείνους που εργάζονται 40 έως 45 ώρες την εβδομάδα.

Οι μελετητές διαπίστωσαν μία μέση αύξηση των συμπτωμάτων κατά 1,8 μονάδες σε μια τυπική κλίμακα για όσους εργάζονται 40 έως 45 ώρες έναντι 5,2 μονάδων για αυτούς που εργάζονται περισσότερες από 90 ώρες.

Αποδείχθηκε, επίσης, ότι ένα υψηλότερο ποσοστό της ομάδας που εργάστηκε υπερβολικά πολλές ώρες, είχε και πιο συχνά βαθμολογίες αρκετά υψηλές ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για διάγνωση μέτριας έως σοβαρής κατάθλιψης, σε σύγκριση με άτομα που εργάζονταν λιγότερες ώρες. Τα μέλη της ομάδας αυτής ανέφεραν ότι εργάζονταν κατά μέσο όρο μεταξύ 65 και 80 ωρών την εβδομάδα.

Η μελέτη φέρνει στο φως τη σχέση μεταξύ της ψυχικής υγείας και της πολύωρης εργασίας σε μια αγχωτική δουλειά, καθώς εθνικοί οργανισμοί στις ΗΠΑ, όπως η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής και η Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων, προσπαθούν να κατανοήσουν πώς πρέπει να χειριστούν τα αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης στους επαγγελματίες υγείας.

Επιπλέον, μέσω της μελέτης, καθίσταται σαφές ότι η μείωση του αριθμού των ωρών εργασίας, θα μειώσει τον αριθμό των εργαζόμενων που διαγιγνώσκονται με κατάθλιψη.

Η Tess Brigham, MFT, BCC, life coach και οικογενειακή θεραπεύτρια με έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή «η εργασία είναι αγχωτική και το συνεχές άγχος στο σώμα σας σας επηρεάζει με πολλούς τρόπους».

Λέει: «Εάν εργάζεστε όλη την ώρα, έχετε λίγο ή καθόλου χρόνο για να διαχειριστείτε το άγχος σας ή να βελτιώσετε τη διάθεσή σας».

Η Δρ Jennifer Crall, Ph.D., ψυχολόγος με έδρα το Quakertown, PA υποστηρίζει πως «απλά δεν έχετε τον ίδιο χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Δεν έχετε τόσο πολύ χρόνο για να κοιμηθείτε, να φάτε καλά, να γυμναστείτε ή να έχετε κοινωνική ζωή». Τα αποτελέσματα της μελέτης, αναδεικνύουν μια σαφή ανάγκη περαιτέρω μείωσης των ωρών εργασίας κάθε εβδομάδα κατά μέσο όρο.


Σχετικά Άρθρα