ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ενήλικη ζωή: Ας προσπαθήσουμε φέτος να τιμήσουμε τα χρόνια μας

10 Ιανουαρίου 2024, 16:00

images

Το να είμαστε ενήλικες έχει τις δυσκολίες του, ανεξάρτητα από την ηλικία. Ευθύνες, υποχρεώσεις, άγχη, επιτυχία, είναι λίγες μόνο από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν την ενηλικίωση. Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι, σύμφωνα με το CNN Health, μία καλή στιγμή για να θέσουμε κάποιους στόχους που μπορούν να κάνουν την ενήλικη ζωή μας λίγο πιο ευχάριστη αλλά και πιο υπεύθυνη.

Επισκόπηση των σχέσεών μας

Όποιος είπε ότι η φιλία δεν απαιτεί προσπάθεια, μας έλεγε ψέματα (ή δεν είχε πολύ καλούς φίλους). Ακόμη και τα αγαπημένα μας άτομα μπορεί να εξαφανιστούν από το προσκήνιο όταν η ζωή κυλά με γοργούς ρυθμούς. Για αυτό, οφείλουμε να αποβάλουμε κάθε αίσθημα ντροπής που μπορεί να νιώθουμε για την προσπάθεια που καταβάλλουμε και να κάνουμε μια λίστα με όλους όσους θέλουμε να κρατήσουμε στη ζωή μας και αυτή τη χρονιά, ή όσους χάσαμε πέρσι αλλά θέλουμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο.

Αυτοφροντίδα

Για κάποιο λόγο, εξισώνουμε την ενηλικίωση με το άγχος κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι λογικό - η ζωή προκαλεί άγχος – αλλά, για να είμαστε παραγωγικοί και εντάξει απέναντι στους άλλους, πρέπει να είμαστε πρώτα εντάξει απέναντι στους άλλους. Μόλις 15 λεπτά την ημέρα οποιασδήποτε δραστηριότητας που μας ηρεμεί- το να πιούμε λίγο τσάι, να κάνουμε λίγες διατάσεις ή ένα αφρόλουτρο – είναι ένα σημαντικό βήμα για να ξεκινήσουμε να προσέχουμε περισσότερο την ψυχική μας υγεία.

Νέα οικιακή δεξιότητα

Κανείς δεν τα ξέρει όλα. Κάθε πόσο πρέπει να καθαρίζουμε την καφετιέρα μας; Πότε ήταν η τελευταία φορά που τινάξαμε τα χαλιά; Πού βρίσκονται οι πυροσβεστήρες; Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ανθρώπους που περιμένουν να μοιραστούν αυτή τη γνώση. Όσο περισσότερα ξέρουμε, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα νιώθουμε και τόσο λιγότερο ξαφνιασμένοι θα είμαστε την επόμενη φορά που θα προκύψει μία ανάγκη στο σπίτι.

Σχετικά Άρθρα