ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα άτομα με κατάθλιψη και τους φροντιστές τους

21 Ιουνίου 2022, 16:00

images

Η καμπάνια με τίτλο «Σπάμε την Προκατάληψη, Μιλάμε για την Κατάθλιψη» τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ. Η εκστρατεία αφορά στην ανάδειξη της κατάθλιψης που έχει και κοινωνικό αντίκτυπο καθώς φορά ανθρώπους από κάθε ηλικιακή και κοινωνική ομάδα, άνδρες και γυναίκες. 

Η ιστοσελίδα "Σπάμε την Προκατάληψη, Μιλάμε για την Κατάθλιψη" συνοδεύει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης, δίνοντας πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό, συμβουλές και καθοδήγηση σε ασθενείς και φροντιστές.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Βασίλειος-Παντελεήμων Μποζίκας, σημείωσε: 

«Η πανδημία επέτεινε το ήδη υπάρχον πρόβλημα της κατάθλιψης, αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά της στο γενικό πληθυσμό. Εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όπως η «Σπάμε την Προκατάληψη, Μιλάμε για την Κατάθλιψη», είναι απαραίτητες και επωφελείς για να δημιουργήσουμε εκείνο το ασφαλές περιβάλλον καταπολέμησης του στίγματος και κοινωνικής αποδοχής ώστε να μιλήσουμε με θάρρος για αυτό το σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας».

Από την πλευρά του, ο Σπυρίδων Ζορμπάς, πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ δήλωσε: 

«Η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου και η κατάλληλη αντιμετώπιση από τους ειδικούς είναι ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Το βάρος που επωμίζονται οι άτυποι οικογενειακοί φροντιστές για τη φροντίδα των καταθλιπτικών συγγενών τους, είναι μεγάλο και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει». Η εκστρατεία και η ιστοσελίδα λειτουργούν με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Janseen.


Σχετικά Άρθρα