ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αρκούν 4 ώρες την εβδομάδα για μία υγιή σχέση;

22 Ιανουαρίου 2022, 09:00

images

Έχετε νιώσει ποτέ ότι είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο στη ζωή σας ακόμα και για τα πιο σημαντικά, όπως είναι ο σύντροφός σας; Στην πραγματικότητα, επειδή ο σύντροφός σας σάς αγαπά, μπορεί να αισθάνεστε ασφάλεια κι έτσι να δίνετε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα, όπως η καριέρα σας, παραμελώντας, όμως, με αυτόν τον τρόπο τη σχέση μαζί του. Αυτό σάς προκαλεί άγχος και ένα συνεχές ερώτημα: Πώς θα βρω τον απαραίτητο χρόνο για τη σχέση μου;

Είναι απλό: Υπάρχουν 168 ώρες την εβδομάδα και η σχέση σας αξίζει τουλάχιστον 4 από αυτές. Μπορείτε να αφιερώσετε αυτές τις 4 ώρες σε οτιδήποτε ωφελεί τη σχέση σας ή χτίζει τη σύνδεσή σας με τον σύντροφό σας. Μπορείτε ακόμη και να αφιερώνετε μέρος του χρόνου κάνοντας κάτι για τον εαυτό σας που ωφελεί τη σχέση σας (όπως η επίσκεψη σε κάποιον ψυχολόγο). Είστε επίσης ελεύθεροι να μοιράσετε τις 4 ώρες σας με οποιονδήποτε τρόπο λειτουργεί καλύτερα για εσάς και σας επιτρέπει να το τηρείτε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αφιερώνετε από μία ώρα για τέσσερις ξεχωριστές ημέρες, ή να έχετε μια μέρα όπου βρίσκεστε για 4 ώρες. Θυμηθείτε, με όποιον τρόπο και να το διαχωρίσετε, τα 240 λεπτά δεν είναι πολύς χρόνος. Οι πράξεις σας αποκαλύπτουν τις προτεραιότητές σας. Αφιερώνουμε χρόνο για ό,τι έχει σημασία.

Ο ευκολότερος τρόπος να περάσετε τις 4 ώρες σας είναι με ένα ραντεβού. Σίγουρα, είναι προφανές, αλλά είναι επίσης αποτελεσματικό. Τα καλύτερα ραντεβού θα είναι λίγο υποκειμενικά και θα διαφέρουν ανάλογα με το ζευγάρι και τις περιστάσεις του. Ωστόσο, οι ειδικοί στις σχέσεις προσφέρουν μερικές γενικές οδηγίες για να σας προετοιμάσουν. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί ο χρόνος που πρέπει να περάσετε μόνο με τον σύντροφό σας, χωρίς να ανησυχείτε για τη δουλειά, τα παιδιά ή τις δουλειές του σπιτιού είναι περιορισμένος. Θα πρέπει, επομένως, να τον αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Ένας τρόπος είναι επίσης να κάνετε ευχάριστες δραστηριότητες. Υπάρχει ένας ατελείωτος αριθμός πιθανών δραστηριοτήτων και η επιλογή της σωστής δεν είναι απλώς να κάνετε κάτι διασκεδαστικό. Η έρευνα δείχνει ότι το κλειδί είναι να κάνετε δραστηριότητες που είναι ενδιαφέρουσες, πρωτότυπες και παράλληλα διασκεδαστικές, επειδή προάγουν μεγαλύτερη ποιότητα σχέσης (δηλαδή περισσότερη ικανοποίηση, δέσμευση και αγάπη). Ειδικότερα, οι δραστηριότητες αυτές σάς βοηθούν να αποφύγετε να , ενθαρρύνοντάς σας να αναπτυχθείτε και να βελτιωθείτε ως άνθρωποι. Σας βοηθούν να ξεπεράσετε τα όριά σας.

Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε με τη σχέση σας σε αυτές τις 4 ώρες, φροντίστε να είστε αφοσιωμένοι σε αυτό και να το κάνετε να αξίζει!


Σχετικά Άρθρα