ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανάσταση χωρίς όλη την οικογένεια: Η πίστη είναι η λύση

01 Μαΐου 2021, 09:00

images

Και φέτος το Πάσχα αντιμετωπίζουμε την κοινωνική απόσταση, αλλά κυρίως τη συναισθηματική και ψυχολογική απόσταση από τα αγαπημένα μας άτομα. Σε ένα βαθμό, αρκετοί από εμάς, είμαστε εξοικειωμένοι με αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάζονται οι ψυχολογικές μας αντοχές : Άγχος, καταθλιπτική διάθεση, διαταραχές ύπνου, μοναξιά, βαρεμάρα είναι τα πιο συνήθη ψυχολογικά θέματα που αντιμετωπίζουμε αυτήν την περίοδο .

Όπως σχολιάζει η Δρ Ίλια Θεοτοκά, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια στο Αιγινήτειο  Νοσοκομείο "στις συνθήκες αυτές, το αίσθημα της πίστης στον εαυτό, της πίστης στο Θεό, της πίστης στο νόημα της αγάπης αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη βελτίωση της ψυχολογίας μας. Η πίστη στον εαυτό είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αυτοπεποίθηση μας. Η υγιής αυτοπεποίθηση βασίζεται στην ικανότητα μας να εκτιμούμε επαρκώς τον εαυτό μας και να αποδεχόμαστε αυτό που είμαστε, δηλαδή τα δυνατά και αδύνατα σημεία που όλοι έχουμε και την ίδια στιγμή να αναγνωρίζουμε ότι αξίζουμε. Είναι σημαντικό λοιπόν να βασιζόμαστε στον εαυτό μας αυτήν την περίοδο και να μην αφηνόμαστε σε μια αδράνεια και ηττοπάθεια.

Η πίστη στο Θεό μας δίνει δύναμη, υπομονή, καρτερία, θάρρος. Η πίστη στο Θεό μας κάνει να φοβόμαστε λιγότερο και μας δίνει κουράγιο να ανταπεξέλθουμε τις δυσκολίες και να «κρατηθούμε» με θάρρος και «υψηλό ηθικό» στις δοκιμασίες της πανδημίας. Οι οικογένειες πρέπει να φροντίσουν τα μέλη τους, από τα μικρά παιδιά μέχρι τους παππούδες και τις γιαγιάδες. 

Τι να κάνουμε;

Βγείτε έξω, μιλήστε με ανθρώπους, συνδεθείτε με τους ανθρώπους, κρατήστε τους δικούς σας  ανθρώπους όσο πιο κοντά σας, κάντε εθελοντισμό, πάρτε ένα ζωάκι, βάλτε στόχους, βρείτε νόημα στη ζωή σας ! ακόμα κι αν δε βρείτε νόημα   ,  επειδή η ζωή αξίζει περισσότερο και από το νόημα της, ζήστε τη ζωή, μείνετε ενεργοί , χαμογελάτε και περπατάτε !

Σχετικά Άρθρα