ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ωραία χείλη με την βοήθεια των ειδικών αλλά χωρίς υπερβολές

31 Ιανουαρίου 2020, 16:05

images

Τα ωραία χείλη είναι άλλοτε κάτι το οποίο μας χάρισε η φύση (και τα γονίδια που μας κληροδότησαν οι γονείς μας) κι άλλοτε είναι το αποτέλεσμα ενός ταλαντούχου γιατρού (πλαστικού χειρουργού ή δερματολόγου) που χρησιμοποίησε με προσοχή τα υλικά που έχει στη διάθεσή του.

Στις μέρες μας, το υλικό που επιλέγεται για την έγχυση στα χείλη (ώστε να τα μεγαλώσει και να τους δώσει το ποθητό σχήμα) μπορεί να είναι αυτόλογο, (όπως το δικό μας λίπος που συλλέγεται με λιποαναρρόφηση) ή κάποιο ειδικό συνθετικό υλικό όπως είναι το υαλουρονικό οξύ.

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι ένα απόλυτα βιοσυμβατό υλικό που δεν προκαλεί επιπλοκές και δυσμορφίες και απορροφάται με την πάροδο των μηνών. Τοποθετείται μέσα στα χείλη με λεπτή σύριγγα και επαναλαμβανόμενα τσιμπηματάκια ώστε να σχηματιστεί κάθε χείλος όπως το επιθυμούμε.

Για δύσκολες περιπτώσεις με δύσμορφα χείλη από τραυματισμό ή γενετικούς λόγους, υπάρχει και η χειλεοπλαστική που είναι μια επανορθωτική χειρουργική επέμβαση. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και δεν χρησιμοποιείται κάποιο υλικό.

Η επέμβαση συνιστάται να γίνεται μετά τη συμπλήρωση των 18 ετών αλλά σε ακραίες περιπτώσεις γίνεται και λίγο νωρίτερα.

ΠΗΓΗ

plastic surgeon association uk

Σχετικά Άρθρα