ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ωραία μύτη αλλά με κατάλληλο σχήμα για το πρόσωπό μας

26 Φεβρουαρίου 2020, 16:05

images

Η ρινοπλαστική είναι η πιο συχνή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής καθώς στους μισούς ασθενείς διορθώνεται ταυτόχρονα και το ρινικό διάφραγμα ενώ η ίδια η επέμβαση -όταν είναι πετυχημένη- μπορεί να αλλάξει όχι μόνο το πρόσωπο αλλά και την έκφρασή μας. 

«Όλα εξαρτώνται από το αρχικό μέγεθος της μύτης, το σχήμα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου", μας εξηγεί ο ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας. Κι όπως σημειώνει υπάρχουν πέντε σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη προτού αποφασίσουμε τι μέγεθος και σχήμα θα έχει η νέα μας μύτη: 

Πρώτα πρέπει να ελεγχθούν τα λειτουργικά θέματα της μύτης, το ρινικό διάφραγμα κι άλλα θέματα ώστε το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα να συνοδεύεται και από σωστή αναπνοή.  

Δεύτερον πρέπει να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ της μύτης και των υπόλοιπων χαρακτηριστικών του προσώπου.

Τρίτον πρέπει να διαχειριστεί ο χειρουργός σωστά το τμήμα της μύτης κάτω από την περιοχή της «καμπούρας» που είναι κατασκευασμένο από εύκαμπτο χόνδρο, το κεντρικό τμήμα του οποίου είναι το διάφραγμα. Σε κάθε πλευρά του διαφράγματος υπάρχει ο άνω πλευρικός χόνδρος που βοηθά να κρατηθεί ο ρινικός αεραγωγός ανοιχτός. Είναι ένα τμήμα της μύτης που συχνά είναι στραβό, είτε εκ γενετής είτε από τραυματισμό. 

Τέταρτον πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία ο χειρουργός στην άκρη της μύτης. Ανάλογα με το πόσο και πώς θα επέμβει ο χειρουργός στο σημείο αυτό, μπορεί τελικά η μύτη να φαίνεται -ιδίως από το πλάι- ανεβασμένη προς τα επάνω, ευθεία ή και γαμψή προς τα κάτω. 

Πέμπτον, πρέπει να προσέξουμε την ποιότητα του δέρματος της μύτης. Μερικοί έχουν πολύ παχύ και λιπαρό δέρμα, που καθιστά πολύ δύσκολο να επιτευχθούν σημαντικές αλλαγές στο σχήμα, ειδικά στην άκρη. Άλλοι πάλι έχουν τόσο λεπτό δέρμα που και η παραμικρή αλλαγή είναι ορατή.

«Όλες οι μύτες δεν ταιριάζουν σε όλους, ενώ πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν τα όρια που υπάρχουν σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση», διευκρινίζει ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας. Κι έτσι είναι. Όταν πάμε στο ιατρείο πλαστικού για να προχωρήσουμε σε κάποια αλλαγή στην εμφάνισή μας, πρέπει να αφήνουμε τον ειδικό να μας καθοδηγήσει σε μια αλλαγή που ταιριάζει σε εμάς κι όχι να ζητάμε να γίνουμε κάποιος σταρ του Χόλυγουντ. 

Σχετικά Άρθρα