ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρόποι να αντιμετωπίσουμε τα νύχια που σπάνε εύκολα

12 Μαΐου 2023, 10:00

images

Τα ραγισμένα νύχια και κατεστραμμένα νύχια, άλλοτε έχουν διαμήκεις ή οριζόντιες ρωγμές ή σχίσματα κι άλλοτε δείχνουν να έχουν δυσχρωμίες και ανώμαλη επιφάνεια με αποτέλεσμα να δείχνουν απεριποίητα και βρώμικα. Ταυτόχρονα, ο πόνος ή η ευαισθησία μπορεί να συνοδεύουν αυτή την κατάσταση.

Η θεραπεία των σπασμένων νυχιών εξαρτάται από την αιτία του ραγίσματος, η οποία μπορεί να είναι η ηλικία, ένας τραυματισμός, διάφορες ιατρικές καταστάσεις, ανεπάρκεια βιταμινών και πολλές ακόμη. Εάν δεν γνωρίζετε την αιτία, επισκεφθείτε το δερματολόγο σας. Οι δερματολόγοι είναι ειδικοί σε προβλήματα μαλλιών, δέρματος και νυχιών, ώστε να μπορούν να ανακαλύψουν την αιτία και να ξεκινήσουν την άμεση θεραπεία. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε την υποκείμενη πάθηση και εν γένει τον παράγοντα που προκαλεί το σπάσιμο, τόσο πιο γρήγορα θα βελτιωθούν τα νύχια σας. Για παράδειγμα, εάν ο γιατρός σας ανακαλύψει ότι έχετε υποθυρεοειδισμό, μπορεί ο ίδιος να προτείνει την χορήγηση φαρμάκων για να βοηθήσει το θυρεοειδή σας να λειτουργήσει σωστά και τελικά να βελτιώσει την κατάσταση των νυχιών σας.

Κατά καιρούς, έχουν κυκλοφορήσει διάφορα συμπληρώματα με σκοπό να δυναμώσουν τα νύχια. Η θεραπεία των ραγισμένων νυχιών εξαρτάται από την αιτία. Εάν δεν γνωρίζετε την αιτία, επισκεφθείτε το δερματολόγο σας. Οι δερματολόγοι είναι ειδικοί σε προβλήματα μαλλιών, δέρματος και νυχιών, ώστε να μπορούν να ξεριζώσουν την αιτία και να ξεκινήσουν την άμεση θεραπεία. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε την υποκείμενη πάθηση, τόσο πιο γρήγορα θα βελτιωθούν τα νύχια σας. Για παράδειγμα, εάν ο γιατρός σας ανακαλύψει ότι είστε υποθυρεοειδείς, ο γιατρός σας μπορεί να ξεκινήσει φάρμακα για να βοηθήσει τον θυρεοειδή σας να λειτουργήσει σωστά και τελικά να βελτιώσει την εμφάνιση των νυχιών σας.

Μερικοί έχουν βρει συμπληρώματα για να ενισχύσουν τα νύχια και να τα αποτρέψουν από τον εύκολο τραυματισμό. Ορισμένες μελέτες καταδεικνύουν τις θετικές επιδράσεις της βιοτίνης στην ανάπτυξη και την υγεία των νυχιών. Τα ουδέτερα, όπως το Nutrafol, συνδυάζουν πολλά συστατικά για να βοηθήσουν τα νύχια, όπως το θαλάσσιο κολλαγόνο, βιταμίνες και μέταλλα.

Εάν το νύχι σας ραγίσει λόγω τραυματικού περιστατικού, μπορεί να μπορέσετε να το φτιάξετε στο σπίτι εάν είναι μικρό. Μερικές φορές μια μικρή ποσότητα κόλλας νυχιών μπορεί να σφραγίσει τη ρωγμή. Μπορεί επίσης να μπορέσετε να επιδιορθώσετε το ραγισμένο νύχι εφαρμόζοντας ένα μεταξωτό περιτύλιγμα ή ψεύτικο νύχι. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι να κάνετε, επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας. Δεν θέλετε να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό.



Σχετικά Άρθρα