ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το μυστικό της νεότητας στα χέρια ενός αμφιλεγόμενου γενετιστή

05 Μαρτίου 2020, 16:00

images

Ο Δρ Ντέιβιντ Σινκλέρ, γενετιστής στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ισχυρίζεται ότι έχει κάνει στον εαυτό του πειράματα που τον οδήγησαν στο να δείχνει είκοσι χρόνια νεότερος. Δηλαδή ενώ είναι 50 ετών, τον κάνουν να δείχνει 30. 

Και δεν πρόκειται μόνο για την εξωτερική του εμφάνιση... Όπως λέει, έχει τους πνεύμονες, τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση ενός πολύ νεότερου άνδρα και νιώθει το ίδιο δυνατός και ακμαίος όπως όταν ήταν νεαρός φοιτητής.

Για το μόριο που υποστηρίζει ότι έχει ανακαλύψει και κάνει λήψη του, έχει μάλιστα ήδη υπογράψει συμφωνίες με εταιρίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν σχετικά φάρμακα.

Οι ανακοινώσεις του ωστόσο δεν τυγχάνουν αποδοχής από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας. 

«Αν λες ότι είσαι ένας επιτυχημένος επιστήμονας που έχει βρει μια θεραπεία για τη γήρανση, αποσπάς μεγάλη προσοχή», δήλωσε εκ των επικριτών του, ο Δρ Τζέφρι Φλάιερ, ο οποίος είναι πρώην κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Και συνέχισε: «Υπάρχει οικονομικό κίνητρο και προτροπή για υπερβολική προπαγάνδα πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας».

Αλλά επικριτικός είναι ένας ακόμα επιστήμονας από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ που αναφέρει: «Η πώληση συμπληρωμάτων διατροφής με μη αποδεδειγμένο κλινικό όφελος είναι συνηθισμένη», δήλωσε ο Στίβεν Ο’Ράιλι, διευθυντής Ερευνητικών Εργαστηρίων του εν λόγω πανεπιστημίου. «Αυτό που είναι ασυνήθιστο στην περίπτωση αυτή είναι ο βαθμός στον οποίο ιδρύματα από τα υψηλότερα επίπεδα της ιατρικής ακαδημίας έχουν συνεταιριστεί για να παρέχουν επιστημονική αξιοπιστία για ένα προϊόν του οποίου τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία δεν είναι αποδεδειγμένα».

Σχετικά Άρθρα