ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το λάθος με την περιποίηση του προσώπου που κάνουμε το χειμώνα

01 Δεκεμβρίου 2021, 16:00

images

Το καλοκαίρι, οι περισσότερες γυναίκες βάζουν κάθε πρωί, πριν βγουν από το σπίτι τους, μία κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας από τις ηλιακές ακτινοβολίες. Το χειμώνα, όταν ο ουρανός είναι γκρίζος και το κρύο τσουχτερό, τι κάνουν;

Η απάντηση είναι "τίποτα"! Ούτε αντηλιακή προστασία, ούτε ενυδάτωση, ούτε καν καθημερινό καθαρισμό καθώς δεν υπάρχει πια ζέστη και ιδρώτας να τούς θυμίζει ότι η επιδερμίδα του προσώπου χρειάζεται κάθε βράδυ τη δική της ...καθαριότητα.

Η έλλειψη ήλιου και η κρύα ατμόσφαιρα ωστόσο, ταλαιπωρούν με άλλους τρόπους την επιδερμίδα που παραμένει χωρίς ενυδάτωση και προστασία. Χρειάζονται λοιπόν μία ελαφρώς πιο λιπαρή κρέμα ημέρας σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιούσαν το καλοκαίρι, ενώ θέση μετά τα 35 χρόνια έχει και η αναπλαστική κρέμα νυκτός. 

Εξάλλου, όσες γυναίκες έχουν λευκή επιδερμίδα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περιοχές του κόσμου όπως είναι η δική μας, όπου η ηλιοφάνεια δεν είναι σπάνια και το χειμώνα, χρειάζονται καθημερινή χρήση κρέμας ημέρας με αντηλιακή προστασία και το χειμώνα, ακριβώς όπως το καλοκαίρι! Ειδικά δε για τους λάτρεις του χειμερινού σκι, είναι γνωστό ότι ένα καλό αντηλιακό προσώπου επιβάλλεται διότι το λευκό χιόνι αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου και δημιουργεί εγκαύματα στο πρόσωπο.

Επίσης, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι δεν λείπουν τους χειμερινούς μήνες, οπότε ο καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού με λοσιόν ή ειδικό υγρό σαπούνι κάθε βράδυ είναι απολύτως απαραίτητος.

Αντίστοιχη περιποίηση χρειάζονται εξάλλου σε αρκετές γυναίκες, τα χείλη -που έχουν την τάση να αφυδατώνονται και να σκάνε- αλλά και τα χέρια που εκτιθέμενα στο κρύο κάνουν λεπτές ρυτίδες και αφυδατώνονται.


Σχετικά Άρθρα