ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη πριν από μια πλαστική επέμβαση

26 Αυγούστου 2023, 08:00

images

Όσο πιο πολύ μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο το σώμα και το πρόσωπό μας δείχνουν τα σημάδια της γήρανσης. Ο στόχος της πλαστικής χειρουργικής είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να δείχνουν νεότεροι, προωθώντας έμμεσα και την καλή τους ψυχική κατάσταση.

Υπάρχουν ωστόσο διαφορές ανάμεσα στο να κάνετε πλαστική χειρουργική όταν είστε νεότεροι σε σύγκριση με όταν είστε μεγαλύτεροι, καθώς υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι. Υπάρχουν γενικοί κίνδυνοι για όλες τις μορφές πλαστικής χειρουργικής που θα κάνετε, όπως:

•Μόλυνση.

•Αιμορραγία.

•Ουλές.

•Πόνος.

•Νευρική βλάβη.

•Θρόμβοι αίματος.

Ορισμένες καταστάσεις υγείας αυξάνουν τον κίνδυνο για επιπλοκές όπως λοιμώξεις και θρόμβους αίματος:

•Καρδιακές νόσοι. Προκαλούν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, αρρυθμίες, καρδιακή ανεπάρκεια, θάνατο, αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης και θρόμβους αίματος.

•Διαβήτης. Προκαλεί αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων και λοιμώξεων, δυσκολίας επούλωσης τραυμάτων και νεφρικών προβλημάτων.

Επιπλέον, οι συνήθειές σας μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο επιπλοκών της πλαστικής χειρουργικής. Αυτές οι συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητά σας να ανταποκριθείτε επιτυχώς στις πλαστικές επεμβάσεις.

•Υψηλός ΔΜΣ. Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ μετά από αυτή έχετε αυξημένο κίνδυνο θρόμβων αίματος, λοιμώξεων και κακής επούλωσης τραυμάτων.

•Κάπνισμα ή άτμισμα. Το κάπνισμα μειώνει την ικανότητα παροχής οξυγόνου στα όργανα, αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης, θανάτου ιστών και κακής επούλωσης πληγών και μειώνει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που χορηγούνται μετά τη διαδικασία.

•Χρήση ουσιών. Οι ουσίες που χρησιμοποιείτε μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης και κακής επούλωσης τραυμάτων.

Επί του παρόντος, καμία έρευνα δεν έχει δείξει διαφορά στην ποιότητα των αποτελεσμάτων μεταξύ αυτών που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και εκείνων που είναι νεότεροι όταν κάνουν πλαστική επέμβαση. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην διαρκέσουν τόσο πολύ αν είστε μεγαλύτεροι. Οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν σημειώσει ότι η ικανοποίηση και η ποιότητα ζωής συχνά αυξάνονται για όσους είναι μεγαλύτεροι όταν κάνουν πλαστικές επεμβάσεις.

Συμπερασματικά, οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος για να σταματήσετε τις πλαστικές επεμβάσεις. Αυτή είναι μία απόφαση που πρέπει να ληφθεί ανάμεσα σε εσάς και τον χειρουργό σας μετά από συζήτηση σχετικά με τους στόχους σας για την πλαστική χειρουργική και τους κινδύνους.



Σχετικά Άρθρα