ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα οφέλη του λαδιού καρύδας στην περιποίηση μαλλιών

06 Νοεμβρίου 2023, 16:00

images

Μερικές φορές, οι πιο ξεχωριστές λύσεις ομορφιάς είναι και οι πιο απλές. Η χρήση λαδιού καρύδας για ενυδατωμένα, λαμπερά και χωρίς ξηροδερμίες μαλλιά, είναι μία από αυτές.

Για τους λάτρεις των φυσικών προϊόντων και συστατικών, το λάδι καρύδας μπορεί να αποβεί θαυματουργό. Όπως μεταδίδει το Βρετανικό Vogue, το λάδι χρησιμοποιείται συνήθως τοπικά για την ενυδάτωση του δέρματος και την καταπολέμηση της δερματίτιδας, ενώ ενσωματώνεται εύκολα σε μια υγιεινή διατροφή. Και, φυσικά, τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στο τριχωτό της κεφαλής είναι ανεκτίμητα.

«Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για να το εφαρμόσετε στη ρουτίνα (περιποίησης) των μαλλιών σας, επειδή έχει θρεπτικά λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση, αποτρέπουν το σπάσιμο και ενισχύουν τα μαλλιά», λέει ο διάσημος κομμωτής Andrew Fitzsimons. Σύμφωνα με έρευνες, το λάδι καρύδας μειώνει στην πραγματικότητα την απώλεια πρωτεΐνης, τόσο στα κατεστραμμένα, όσο και στα υγιή μαλλιά.

Εκτός από την τόνωση και τη λάμψη που προσφέρουν στα μαλλιά, οι ενυδατικές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του λαδιού καρύδας, το καθιστούν και ήρωα για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Το λάδι βοηθά στη θεραπεία του μύκητα και της επακόλουθης απολέπισης βραχυπρόθεσμα, και ορισμένες έρευνες υποστηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του φραγμού υγρασίας του τριχωτού της κεφαλής με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος, «το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη ρουτίνα styling σας ως φυσικό προστατευτικό θερμότητας για να μειώσει τη ζημιά που προκαλούν εργαλεία που χρησιμοποιούν θερμότητα», λέει ο Fitzsimons. 

Πράγματι, οι διεισδυτικές ιδιότητες του λαδιού καρύδας, προσφέρουν περιποίηση στα μαλλιά, και επηρεάζουν την υγρασία του τριχωτού, προστατεύοντας τα μαλλιά από πιθανή ζημιά προκαλείται με εργαλεία, όπως το πιστολάκι ή τα ψαλίδια για μπούκλες. Το λάδι βοηθά επίσης στον έλεγχο του  φριζαρίσματος, με αποτέλεσμα πιο λεία κι απαλά μαλλιά.

Σχετικά Άρθρα